onsdag 3 juli 2013

Färdig entrégång

Prick klockan 07.00 imorse vaknade vi av att hantverkarna körde in på uppfarten och lastade av grus, som de fyllde igen hålet runt trappen med. De gjorde ett himla snyggt jobb, och vi ville inte vara sämre, utan beslutade oss för att fixa till entrégången som går runt hörnet med kantsten och naturgrus. Meddetsamma, pronto, omedelbart och bums!


Som vanligt gick vi särdeles ovetenskapligt tillväga, men det är liksom inte vår grej att hålla på och mäta och greja. Resultatet blev ändå riktigt bra! Naturgrus hade vi kvar i vår hög på uppfarten, och kantsten handlade vi för en extremt billig penning hos en trädgårdsanläggare i byn. Det är makalöst så prydligt det blir med grus! Mot husgrunden blir det nog en rad med natursten. (För det har vi ju som bekant mängder av!)


För att göra avståndet upp till det första trappsteget lite lägre, så lade vi 2,5 rader med kantsten nedanför. Fotskrapan är gjord i gjutjärn och är inhandlad på Trästället i Skyrup. (På bilderna är trappen så nyskurad, så att den inte riktigt hunnit torka i skarvarna.)


På den sida stenkanten som vetter mot gräsmattan (eller vad som är kvar av den...) ska vi fylla ut med jord och pilla ner lite gräsfrön. Tanken är att det inte ska bli så krångligt att klippa gräset på den här sidan, om gräs och kant ligger på samma nivå. Gräva ner stenen längre var tyvärr inget alternativ, då marken här är stenhård och utjämnad en gång i tiden med sten och grus, men eftersom tomten ändå sluttar neråt så fungerar det bra att fylla på med lite ny jord.


Symaskinsbordet får hänga med ett tag till. Maken tycker det är lite malplacerat, men jag tycker det är lite charmigt välkomnande. Och så kan man ju ha blommor och fina saker på det!


Planen är att vi ska lägga grus på hela uppfarten framöver, men just nu har vi fuskat lite grann och bara lagt en liten bit. Dels är det vansinnigt jobbigt att skala bort den översta marksvålen (allra helst nu när den är stel av allt betongvatten som har runnit ut under blandaren som har stått här), dels är det inte mycket grus kvar i högen. 


Det får bli "to be continued" på det här projektet, helt enkelt. 

7 kommentarer:

 1. Åh vad fint det blir :)
  Jag har också lite grusprojekt på gång.. det är kul.

  Må så gott, Kram Marie

  SvaraRadera
 2. Grusknaster passar så fint till gamla hus (nya också för den delen). Väldigt tjusigt ni fått till det!

  Ha det finfint,
  Rebecca

  SvaraRadera
 3. Hur fint som helst!
  Det där symaskinsbordet tycker jag ser väldigt välkomnande ut.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Jessica, grannen3 juli 2013 22:38

  Känner ju knappt igen sig längre! Fint som snus! O bordet ska stanna, så är det med den saken...

  SvaraRadera
 5. Halloj, jag vill bara tacka för alla fina inlägg som kommer från dig! Ni har lyckats med många jättefina "detaljer" runt ert hus.
  Det är bara att låta sig inspireras och njuta.
  Ha en fin sommar!

  SvaraRadera
 6. Gillar absolut symaskinsbordet! Har ett jag skulle behöva fixa en bordsskiva till ser jag....

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!