tisdag 9 juli 2013

Kunglig fägring

Grannast i trädgården just nu är utan tvekan albarosen Drottningen av Danmark (Königin von Dänemark). Hon blommar och blommar och är så där perfekt fyllig och rund i formen, som man önskar att alla ens buskrosor ska vara. Ruggugglorna på pinne gör stora ögon!


Efter ett jag-hade-ju-ändå-vägarna-förbi-besök på Växtmästaren i Osby idag har äntligen en Constance Spry hittat till Solhäll. Jag har varit smått på jakt efter denna ljuva Austin-ros flera somrar i rad, men har aldrig lyckats hitta någon när jag har haft storslagna planer för var jag kan plantera en. Nu när jag inte har någon som helst plan för var jag ska plantera den, så hittade jag naturligtvis ett enda jättefint exemplar, som fullkomligt stod där och ropade mitt namn. 

Ja, ja, att hitta den perfekta platsen blir ju ett angenämt problem. Och att böka i jorden och gräva ut rabatter på nya ställen i trädgården är ju liksom nästan det jag gör bäst. Hoppas att jag vaknar med lite  extra mycket GHD imorgon...

7 kommentarer:

 1. Jessica, grannen9 juli 2013 18:51

  Jag håller med dig! Och har en nödlösning om det kniper :) goda grannar ställer upp för varandra vet du! Hahaha! Grattis till cs iaf! Gäller att hålla ögonen öppna för att nafsa till sig en sån alltså...

  SvaraRadera
 2. Ja hon är vacker Drottningen av Danmark... men får lätt sjukdomar tycker jag och är lite klen i grenarna. Eller så trivdes hon bara inte där jag hade tvingat ner henne ;).

  Åh nu blir jag nostalgisk när du skriver om Osby! Bodde utanför Hässleholm för ett par år sedan och gjorde faktiskt min praktik i Osby :).

  Hoppas du hittar en härlig plats åt din Constance Spry, den är värkligen ljuvlig!

  Kram Malin

  SvaraRadera
 3. Nu sitter jag hos min dotter o hennes i Karlskrona o har precis läst om solhäll i Expressenbilagan.

  SvaraRadera
 4. Det var så roligt att läsa reportaget från Solhäll i Expressenbilagan och sedan när vi åkte hem från Österlen passerade vi Osby och då tänkte jag på dig !
  Ja, jag vet precis hur det är när växterna bara står där och ropar ... inte kan man avvisa dom då !
  Lycka till med planteringen !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 5. GHD är en bra åkomma faktiskt. Jag har den gärna minsann.
  Grattis till nya rosinköpet!
  Jag har grävt idag men ska inte köpa nya växter. Bara flytta dem jag redan har. Kul det också!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Vilken fin bild. Roligt med nykomlingen. Kul med reportaget i tidningen!
  Lycka till!

  SvaraRadera
 7. Men vad 17! Jag missade att ni var med i tidningen...
  Kul i alla fall!

  Hoppas att du just nu står i solen och gräver=))

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!