lördag 24 augusti 2013

Målarverkstad

Nu är hantverkarna klara med sin del av renoveringen här på Solhäll. Det sista som återstod att göras på utsidan av smatten gjordes klart under torsdagen. Vindskivorna behövde bytas, fönsterfoder sättas dit, den fula kanten nertill skulle sågas jämn och avrinningsplåtar sättas upp för att skydda den öppna syllen.


När vi kom hem på kvällen var allt klart och snickaren hade packat ihop och städat upp. Vi är så nöjda, så nöjda och kan återigen bara konstatera att vi har haft att göra med riktiga proffs och en helt fantastisk kontraktör. Tack och åter tusen tack för att du älskar Solhäll lika mycket som vi gör, Jonas!


Nu tar vårt eget arbete vid. Vi har målat HELA kvällen igår och HELA dagen idag! Det är märkligt så effektiv man kan vara när man vill, och vilken dominoeffekt det blir när man väl har börjat. Lite som när man gräver i rabatterna, faktiskt... 

Taket i smatten har fått två omgångar vit panelgrund, och väggpanelen har shellackats och fått sin första strykning med utspädd linoljefärg. Källardörren och städskåpsdörren i hallen slipades och målades med samma färg, av bara farten. Två små putsade väggstumpar har vi målat med vit silikatfärg, och när penseln och färgen väl var framme fick murstocken i hallen sig en uppfräschning också. Sen kom jag på att jag skulle ta fram rödfärgen och måla på ytterdörren på ett ställe, och när den penseln ändå var kladdig så gav jag mig på de solblekta pardörrarna på framsidan. Som det kan bli.

Men nu, nu ska jag göra absolut ingenting resten av kvällen! Tror jag...

P.S. Imorgon bär det av till trädgårdsdagen på Bäckaskog! Vi är ett litet gäng som tänkte passa på att träffas. Om du har vägarna förbi är du välkommen att sluta upp vid serveringstältet klockan 11. Hoppas vi ses! D.S. 

5 kommentarer:

 1. Vad snygg den är, Degerbergagrön! Vi har målat mycket med Ottossons linoljefärger, men aldrig grönt. Hmmm, det måste det bli ändring på!
  /Katarina

  SvaraRadera
 2. Jessica, grannen24 augusti 2013 18:27

  Oj vilken skillnad det blev där bak! snyggt! Elias var snabb med att berätta att du var faktiskt hemma idag! Vi såg när du tejpade :) imorgon ska bli såååå kul, Alva läääängtar!

  SvaraRadera
 3. Så fint det blev.
  kram
  Hanna

  SvaraRadera
 4. Snyggt blev det och oj som ni har jobbat idag.
  Här lär det inte heller hända så mycket ikväll. Har varit ute hela dagen. Vilar mig i form för morgondagen nu :)

  Kramar

  SvaraRadera
 5. När hantverkaren är klar hos dig, tar han över hos mig. (Ja inte samma kille förstås.) Hit kommer de på måndag och drar igång stora tak-bytar-projektet. Ska bli så spännande. Hoppas det blir lika snyggt hos mig som det blivit hos er.

  Vi ses imorgon.
  Kram!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!