tisdag 27 augusti 2013

Pompom-rabatt

Ibland drömmer jag om en riktigt maffig dahliarabatt. Ni vet en sådan där med färgglada bollar i all sköns färger, alla på ett och samma ställe. I år fuskar jag lite med fyra olika dahlior, som jag har grävt ner i den lilla rabattkanten längs ladan. Om det blev så maffigt vet jag inte precis, men det är något med de där pompom-liknande blommorna som jag verkligen gillar!


De gulaktiga sorterna heter Canary Fubuki och My love. För min del hade de faktiskt gärna fått vara lite starkare i färgen, trots att jag inte har så mycket gult i rabatterna i vanliga fall. De rosa sorterna heter Rembrandt och Rosella. Den sistnämnda är nog min klara favorit.


Nästa år kanske jag hittar ett bra ställe att gräva en större rabatt som rymmer fler sorter. Sen är det ju det där med att man måste komma ihåg att gräva upp knölarna innan frosten kommer. Återstår att se hur det går med det...

4 kommentarer:

 1. Jätte fint.
  Ha en bra kväll.
  kram
  Hanna

  SvaraRadera
 2. Din dahliarabatt ser redan jättefin ut! Jag håller med dej - dahlior är otroligt vackra och så många fina sorter det finns.

  Själv har jag lagt ner de drömmarna, sedan jag tröttnat på att frosten kommit för tidigt för att ta kål på dem när de just börjat blomma....!
  Kanske tar jag nya tag! :)

  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Tyckte det blev bra så här med.
  Jag gillar Dahlior men mina dör vinterdöden av att bli liggandes kvar i rabatten.

  Det var kul att ses i söndags
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Låt dom stå tills frosten tagit blommorna och bladen....då är det dags att gräva upp dom......däremot kan man ju när det börjas frostvarnas att ta in stora buketter inomhus och njuta in i det sista....//Ylva

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!