fredag 2 augusti 2013

Renoveringsresumé

En fördel med att semestern är över är att renoveringen här hemma förhoppningsvis kommer att återupptas inom kort. Vi väntar fortfarande på en fönsterleverans innan snickaren kan komma tillbaka för att fortskrida med renoveringen av "smatten". 

På väggarna har isolering kommit upp sedan tidigare, och nu ska fönster och ytterdörr bytas och väggar och tak kläs med ny träpanel. Måla gör vi själva sen. Det ska bli så roligt att få fixa iordning här ute! Vi har inte riktigt bestämt vilken färgsättning vi ska ha på den nya väggpanelen (som blir liggande), men för säkerhets skull har jag sparat en bräda från den gamla panelen. (Om ni vill veta hur det såg ut tidigare kan ni klicka HÄR eller HÄR.)


Under sommaren har iallafall den nya ytterdörren anlänt. Den har specialsnickrats för att passa våra konstiga mått, för att likna den gamla dörren (som tyvärr är skev och inte håller kylan ute om vintern) och för att öppnas inåt, vilket tydligen är ganska ovanligt för ytterdörrar på hus. Dörren blir vit på insidan (iallafall tills vidare) och mörkröd på utsidan. Nu ligger den färdigmålad på bockar på uppfarten, redo att sättas in när som helst.


Vi återanvänder dörrknackaren i gjutjärn som satt på den gamla dörren, men jag har fixat till den lite grann med matt svart sprayfärg.


Den nya ytterdörrkarmen är också målad och klar. Nu står den i hallen så länge, tillsammans med den gamla dörren som ska sättas in som toalettdörr. 


Det nya trägolvet i hallen har torkat bra i sommar och ska bara spikas fast ordentligt innan vi kan behandla eller måla det. Sen ska nya golvlister upp, och väggar och tak behöver nog fräschas upp med lite ny färg. För att inte tala om dörren till vänster i bild, som sitter i öppningen mellan smatten och hallen. Den är riktigt skabbig som den är nu, men kan nog bli riktigt fin efter en omgång med penseln.

Fullt renoveringskaos råder alltså fortfarande på Solhäll. Vilken tur att semestern är över! (Hmmm, det där trodde jag inte riktigt på själv...)

6 kommentarer:

 1. Det finns alltså fördelar med att svenska folket börjar jobba igen :)

  Synd att dörren ni hade inte höll tätt men bra att det gått att få till något snarlikt.
  Spännande att se när det blir helklart.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej svejs! Nu har jag läst ifatt mig här på din trevliga blogg :) Ja, visst går denna härliga sommar till historien! Så fint ni gör i ordning i erat hus, blir superduper bra! Ha en fortsatt fin sommar! //Lotta

  SvaraRadera
 3. Jessica, grannen2 augusti 2013 22:49

  Det blir sååå bra! Ernst gröna hade suttit som en smäck i smatten ;)

  SvaraRadera
 4. Så fint det kommer att bli och att vädret är med er dessutom, så att ni kan måla utomhus.
  Väntar med spänning på resultatet!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Kommer bli jätte fint.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 6. Haha! Det går liksom inte att bara göra en sak för när renoveringen har börjat blir det rena dominobrickorna med nya grejor man "måste" fixa. Ideligen. Tur att ni nu får nåt att göra i höst för inte kan man ligga och softa i solstolen hela året ;)

  Herr Vinäger är minsann en riktig man han. Hår på bröstet! Jojo...

  Kram Tamara

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!