lördag 5 oktober 2013

Från 100 till noll

Ibland har jag en tendens att gå från 100% till ingenting. Som när det gäller trädgårdsarbetet, till exempel. Från att ha arbetat outtröttligt timme efter timme från maj till mitten av augusti, så har jag inte gjort någonting på flera veckor. Hösten får ta över helt enkelt, och det gör den faktiskt med den äran. Blommande rabatter bjuder förvisso också på färgprakt under sommarmånaderna, men nästan ingenting går upp mot höstens egen färgexplosion!


Träden har inte riktigt tappat sin gröna färg än, men funkian lyser i gulaste gult, och på baksidan har rosenspirean förvandlat kanten ner mot moraset till ett knallrött hav. Mitt i allt har jag tryckt ner ett grönt rabarberliknande löv i glaserad lera; en försenad födelsedagspresent från två kära väninnor. Så vackert! 


Det är inte bara i trädgården som tempot faller från 100 till noll, - höstlördagar som dessa älskar jag att strutta runt inomhus i fårskinnstofflor och myskläder och inte göra mer än nöden kräver. (Det vill säga dricka kaffe, slötitta på TV och äta godis.) Det är inte jättekallt ute än, men det börjar nog ändå bli dags för höstens första brasa. Om inte annat så måste vi ju kolla så att inte kråkorna har byggt bo i skorstenen. 

5 kommentarer:

 1. Ja du, låter som ett alldeles perfekt sätt att tillbringa en regnig höstlördag.............

  Kram Anneli

  SvaraRadera
 2. Jessica, grannen5 oktober 2013 kl. 18:37

  Ja nu är det så fint ute, men på andra sidan syrenhäcken grävs det än och smaskas godis och eldas :) har redan fyllt och tömt vedlåren två gånger ;)

  SvaraRadera
 3. Låter som en mysig lördag. Vi har inte haft någon brasa i kaminen ännu men det kan få bli när som egentligen. Så mysigt!

  Kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!