torsdag 31 oktober 2013

Happy Halloween!

Den 31 oktober är datumet för det amerikanska Halloween-firandet. Här hemma firar vi inte det på något speciellt sätt, men traditionen med att karva en pumpalykta (eller Jack O'lantern som det heter i USA) tycker jag är lite charmig. Årets pumpagubbe här på Solhäll är av modell mindre; här fotograferad innan han blev utburen på verandatrappan alldeles nyss.


Stämningsmässigt tycker jag nog den betydligt mer stillsamma svenska Allhelgonahelgen är finare, med ljusen på alla gravar och det lite högtidliga i att minnas och hedra de som inte längre finns med oss. Fast någon konflikt mellan dessa två högtider behöver det ju egentligen inte finnas, eftersom det är två helt olika högtider på två helt olika dagar. Så Happy Halloween på er där ute i mörkret!

6 kommentarer:

 1. Ingen konflikt mellan dagarna här heller. Pumpan lyser där ute ikväll och här inne har vi en pumpaformad skål med godis i. Mer än så blir det inte. Till helgen tänker vi extra på dem som inte finns hos oss mer och på gravarna görs det fint.

  Söt pumpa!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så fint pupman lyser.
  Ha en fin kväll.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 3. Har väl egentligen inget emot halloween då det inte infaller på samma dag....men allhelgona tycker jag är fin....tänker på de som inte är kvar hos oss....älskar att åka till kyrkogården och sätta ut ljus och se alla andra som också varit där och tänt lyktor....
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jessica, grannen31 oktober 2013 21:42

  O jag glömde såklart tända vår urkarvade lykta! Hahahaha

  SvaraRadera
 5. Superfin pumpagubbe, Karin

  SvaraRadera
 6. Vilken fin pumpalykta! En liknande står utanför vår dörr. Första gången vi har gjort en sån och det var riktigt kul! :)
  Kram!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!