söndag 20 oktober 2013

Längta i smyg

Utåt sett himlar jag med ögonen åt affärer som börjat plocka fram julpyntet och säger "det är aaaaallldeles för tidigt" när julmusten kommer på tal här hemma. Men i smyg har jag faktiskt börjat längta efter adventsljus, grön mossa, ljusslingor och glöggdoft. Igår låg jag hela kvällen och bläddrade i gamla julnummer av "Lantliv" och "Drömhem och Trädgård" och fantiserade om hur extra fint allt kommer att bli här hemma till advent i år. För visst är det liksom advent som är den allra trevligaste delen av december månad?


Idag har jag städat bort alla pelargoner och ställt dem på vinterförvaring i källaren. Istället pyntar jag verandan med vackra cyklamen i vitt och rosa. Nog är väl det ett bra sätt att tjuvstarta känslan av advent? Och på onsdag kväll ska jag till byns finaste lilla blomsteraffär på inspirationskurs inför det som komma skall. Har jag tur får jag leka med mossa och kottar redan då!

8 kommentarer:

 1. Hihihi, känner igen mig! Tycker på ett sätt att hösten bara har börjat....men julen är ju så himla mysig med allt vad det innebär! :)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Vilken tur att du ska få leka lite med mossa och annat och inspireras inför julen! Ja, pysslet med växter och det naturliga är nog det finaste julpyntet!

  Så vackert med cyklamen!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Så fint du har pyntat!
  Ja, jag smyglängtar jag också!
  Och visst är det allra mysigast INNAN jul men adventstider, glögg och lussekatter! :)
  Ha en fin kväll!
  Kram
  Jenny

  SvaraRadera
 4. Håller allt med dig om att det är advent som är den mysigaste tiden....

  SvaraRadera
 5. Jessica, grannen20 oktober 2013 19:07

  Tell me about it! Jag längtar så det nästan gör ont... O så vill jag sååå sjukt gärna följa med på onsdag, dumma jobb!

  SvaraRadera
 6. Jag är en julälskare, absolut, men ännu känner jag ingen längtan. Tror det beror på den underbara hösten och framför allt att vi håller på i trädgården ännu. Vi har ju fullt upp!
  Advent är absolut en underbar tid och det är då vi ska komma ihåg att stanna upp pch verkligen njuta. Eller ska och ska? Varför ska man så mycket? Jag menar att jag VILL stanna upp och njuta.

  Kramar

  SvaraRadera
 7. För mig brukar jul-suget komma igång efter min födelsedag. Så det är nog snart dags.
  Att få leka lite med mossa och annat är säkert en perfekt mjukstart. Ha så kul.

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Advent är absolut den allra bästa tiden! Men nu ska vi först fira Allhelgona och minnas alla kära...

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!