lördag 11 januari 2014

Pippifåglar och lämmeltåg

Fågelmataren vi satte upp innan jul fungerar över förväntan. Jag älskar att stå vid det lilla fönstret i köket och spana ut på alla små pippifåglar som hittar dit. Det är mest finkar, talgoxar och blåmesar, men vi har också en nötväcka som regelbunden middagsgäst. Domherrarna vi såg tidigare i vinter (eller vad vi nu ska kalla den här årstiden) har vi inte sett till; de kanske har retirerat till skogigare områden.


Dagen idag har vi börjat med ett lämmeltåg till Erikshjälpen tillsammans med våra kära grannar. Det "bidde" en stor stadig näverkorg, som ännu inte har hittat sin bestämda plats här hemma. Tills vidare får den tjäna som toalettpapperförvaring nere i källaren. Jag stod också och fingrade på en härlig filt från Klippans Yllefabrik, som var svart och vitt med roliga kråkor i mönstret, men jag har ju redan så många fina filtar. 

Nu laddar jag med kaffe för att eventuellt orka göra slag i saken och slänga ut julgranen. (Med betoning på eventuellt.) Traven med alla gamla trädgårdstidningar känns också lockande, så vi får se hur det blir. Skön lördag önskar jag alla fina läsare!

9 kommentarer:

 1. Granen har åkt ut idag. Den barrade en del nu tyckte jag.

  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Mycket bra erikshjälp idag måste jag medge. Tur ni matar fåglarna nu, jag tycks ha glömt dem, wooops...

  SvaraRadera
 3. Vad fint att kunna följa med de små pippina! Jag skulle också vilja ha ett sånt, men då vi har två katter som är i bästa jägarålder så känns det ganska makabert. Så vi skippar det.

  SvaraRadera
 4. Så som det regnar här har all fågelmat flutit iväg sedan länge, tror ens jag minns när jag senast kunde gå ut utan att bli blöt! URK!!!! T om jag önskar SNÖ nu! Då kan min fåglar få mer mat.

  KRAMAR PÅ DIG!!!!

  SvaraRadera
 5. Så som det regnar här har all fågelmat flutit iväg sedan länge, tror ens jag minns när jag senast kunde gå ut utan att bli blöt! URK!!!! T om jag önskar SNÖ nu! Då kan min fåglar få mer mat.

  KRAMAR PÅ DIG!!!!

  SvaraRadera
 6. Så som det regnar här har all fågelmat flutit iväg sedan länge, tror ens jag minns när jag senast kunde gå ut utan att bli blöt! URK!!!! T om jag önskar SNÖ nu! Då kan min fåglar få mer mat.

  KRAMAR PÅ DIG!!!!

  SvaraRadera
 7. Kan det möjligen vara så att dina domherrar har flyttat hit...?? För de dök upp nu i veckan...och de ser då inte svältfödda ut!! Visst är det roligt med fågelbordet, tyvärr sitter vårt utanför sovrumsfönstret, eftersom det är en gammal syrénhäck där som de kan gömma sig i, och det blir inte så ofta att man sitter på sängkanten för att titta på dom...
  Hoppas trädgårdstidningarna segrade...!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 8. Lämna en Klippanfilt...du är galen kvinna;)) Min älskade Erikshjälpen här i stan har fått storhetsvansinne och är snart dyrare än antikaffärerna och designbutikerna. Så knip ALLTID fynden när de dyker upp är mitt motto:)
  Kram Åsa

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!