fredag 28 februari 2014

Dags att vakna!

Idag har pelargonerna fått komma upp från sin vinterförvaring i källaren. Nu är det dags för dem att vakna! Jag gick över dem rejält med sekatören, och visst blir man förvånad varje år över att det fortfarande finns liv i de där vissna stjälkarna.


De har fått en skvätt vatten och står nu på bänken framför fönstret ute i smatten, där det är lagom varm och ljust. Om ett par veckor blir det omplantering, men de måste få gott om tid på sig att "morna" sig först. (Nästan precis som jag själv, hehe!)

9 kommentarer:

 1. Ja, visst är det märkligt att de tar sig så som de ser ut.
  Fin låda du har under bänken förresten! Den gillar jag verkligen.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Så mysigt de har det, krukorna på bänken!

  Trevlig helg

  /Anette

  SvaraRadera
 3. Härligt steg mot våren! Mina har sått i verandan hela vintern och där är ljust och kallt. Ska nog också ta och klippa lite i helgen.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Åh, mina står också på tur. För en gångs skull har nästan alla överlevt vintern, annars är jag inte så bra på det där med att övervintra...
  Trevlig helg!
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 5. Jessica, grannen28 februari 2014 19:43

  Bästa blomman! Måste köpa mig en som redan blommar snarast! Ingen lämmel imorgon by the way. Samhällsmedborgaren lämnar blod imorgonbitti och besiktigar bilen :-@

  SvaraRadera
 6. Dags att väcka upp mina från källaren också:)
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 7. Oj...nu förstår jag varför mina blir så långa, rangliga och penliga...!! Jag är alldeles för snäll med sekatören!! Nu är de omplanterade redan, så det får vänta ett tag då, innan jag ger dom en omgång till.
  Och tänk, när man tar fram pelargonerna ur sina gömslen, då är det VÅR!!
  Ha en skön fortsättning på helgen!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 8. Inte tar du väl flera veckor på dig att morna dig. Det måste du söka för ;)

  Jag gjorde samma sak igår. Både väckte och planterade om. Här får de minsann inte morna sig. Näe. Upp o hoppa bara! Stackars mina pelargoner (jag gjorde så förra året - eller var det förrförra) och det gick hur bra som helst.

  Ska genast kolla in Malins coola design. Skulle inte ha något emot ett sådant mobilfodral. Rackarns snyggt!

  Ha en fin dag!
  Kram Tamara

  SvaraRadera
 9. Oj då nu kom jag på att jag har pelargoner i källarförrådet! Kan de verkligen ha överlevt så bra som dina? Tveksamt;)
  Kram Åsa

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!