måndag 31 mars 2014

Då och nu i köksträdgården

Igår berättade jag om den gamla almen som tidigare stod i nordöstra hörnan av tomten. När vi köpte huset levde trädet fortfarande, men inom ett år hade det drabbats av almsjukan och dött. Den stod precis där tre tomter möts, men precis inne på vår sida. Jag har letat och letat men inte hittat någon bild på trädet i mitt fotoarkiv. Säkert av förklarliga skäl, eftersom det var dött och inte så fotogeniskt, hihi!

Att hitta någon som kunde ta ner det gigantiska trädet var inte lätt, men hösten 2010 åkte det så äntligen i backen med dunder och brak. Vi fick plocka spillror i flera veckor efteråt, både på vår tomt och på två granntomter. Så här såg det ut när vi hade börjat upprensningen i hörnet som idag är köksträdgård:


Sen dröjde det ett par år innan köksträdgården började ta form på allvar. Undan för undan har jag grävt ur och fixat till, några nya kvadratmeter per år. Så här långt hade jag kommit i somras:


Så här i samband med vårstädningen, när allt fortfarande är stökigt och inget ännu har börjat grönska, ser hörnan ut så här: 


De tre pallkragarna framför kompostspaljén har fått en "våning" till, och en ensam överbliven pallkrage har ännu inte hittat sin plats. Tanken är iallafall att grässnutten mellan gruset och bärbuskarna längst fram i bild ska bort och ersättas med plattor och grus. Och så drömmer jag ju om det där kastanjestaketet...

Det är onekligen roligt att ha gamla bilder att ta fram och titta på. Man glömmer så lätt hur det har sett ut och hur mycket arbete man faktiskt har lagt ner. Vi får väl se hur den här hörnan ser ut om ett år igen!

11 kommentarer:

  1. Därför är ju bloggen helt perfekt. Man "tvingas" till att fota före och efter-bilder. Det hade man säkert glömt i stor utsträckning annars. I alla fall jag.

    Vilken skillnad det är i den hörnan av er trädgård nu!

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Det ser da fint ud med alle de røde kasser. Det er et hyggeligt hjørne du har fået.
    Hilsen
    JetteMajken

    SvaraRadera
  3. Oj, vilken skillnad! Det är himla kul med för och efter bilder. :)
    Bra jobbat! Heja dig!

    SvaraRadera
  4. Visst är det kul med gamla bilder där man kan jämföra lite.
    Er köksträdgårdshörna är verkligen jättefin och ser så ordnad och praktisk ut! Själv går jag fortfarande och funderar över hur jag ska fixa underlaget till ev. pallkragar!
    Tur att ni fick bort den sjuka Almen!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  5. Jessica, grannen31 mars 2014 kl. 19:04

    Jag älskar hörnan!

    PS till Olof; visst tror vi lika mycket på staketet som på vitrinskåpen? Hahaha, den där Anna-Karin är bra rolig hon 😂

    SvaraRadera
  6. Intressant att se hur din köksträdgård växt fram.
    Må så gott!

    SvaraRadera
  7. Det var hiskeligt vad fint du har det!!! Jag håller på och ska försöka ändra om mitt lilla land....men det finns ju lite annat som också måste göra, typ fasaden och målning.....

    SvaraRadera
  8. Vilken skillnad - och så fint det är! Man blir sugen direkt på att gå ut och peta ner frön i jorden!
    Kram
    Elin

    SvaraRadera
  9. Fantastisk duktig du är. Vilket lyft det blev med köksträdgården. Önskar att även jag har denna energi/intresse för det är ljuvligt att se på om man inte lyckas så vidare med odlingen. Lyckliga du!

    SvaraRadera
  10. Så fint! Men förklara för en oinvigd varför alla trädgårdskunniga alltid vill ha grus istället för gräs? Har aldrig fattat varför många tar bort sina gröna (!) ytor och gör grusplaner istället...Nu har ju du inte grusplan, men du kanske vet svaret iaf
    Skorpan

    SvaraRadera
  11. Gillar din köksträdgård, vackert med den röda färgen mot det gröna

    kram Kajsa

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!