fredag 25 april 2014

Planer för grind

Vi har alltid raljerat över hur märkligt det är att minst två smeder har haft Solhäll som sitt hem och att huset trots detta stoltserar med byns fulaste grind. Två skruttiga ramar med hönsnät är ju inte det mest estetiska man har sett precis, och i nuläget går den inte ens att öppna. Ingen vidare bra reklam för sitt yrkesutövande om man är smed kan man tycka, men nu ska det bli ändring på det.


En ny dubbelgrind i smide ska det bli, och killen som ska göra det var här och mätte och grejade idag. Maken och jag har kommit fram till att det vore kul med någon variant av den klassiska solgrinden, med tanke på husets namn. Jag hade en inspirationsbild från nätet som smeden fick med sig, och nu får vi vänta på ritningsförslag och offert. Så spännande det ska bli! Fast nästan vad som helst skulle bli en förändring till det bättre...

14 kommentarer:

 1. Vilken trevlig blogg Du har! Måste erkänna att jag läst hela Din blogg ända från början på bara några dagar. Du inspirerar verkligen! /Lilla gummann

  SvaraRadera
 2. Så spännande att se resultatet! En solgrind blir jag nostalgisk bara av att höra talas om... ;)
  Kram
  Annica i Mormorstorp

  SvaraRadera
 3. Ska bli kul att se sen, nog förtjänar huset en mer arbetad grind!

  /Jenny

  SvaraRadera
 4. Heja så spännande! Ni kan få solen från vår entré om ni vill, passar kanske bättre hos er, med tanke på namnet alltså 😂👌

  SvaraRadera
 5. Ska bli spännande att se när den nya grinden kommer på plats. Att tidigare ägare ej sett till att göra en bättre grind är nog som med "skomakarens barn"...
  Må så gott!

  SvaraRadera
 6. Tänkte på skomakarens barn jag med ;)
  Kul med förnyelse!

  Hälsning Marie

  SvaraRadera
 7. Så kul! En vacker grind är en fröjd att passera och lyfter med all säkerhet hela platsen.

  Hoppas att ni får en helt underbart skön helg!

  SvaraRadera
 8. Så roligt, kommer säkert att bli jätte fint
  Hanna

  SvaraRadera
 9. Ja,en välkomnande grind är ju alltid trevligt. Vi har en rostig järngrind med tulpanmotiv. Dags att måla den tror jag. Den smäller igen på ett speciellt sätt- då vankas besök.
  kram *piah*

  SvaraRadera
 10. Ja, en ny grind skulle nog passa! Kul att välja, men kanske svårt att få tag på det man vill ha. Jag har nöjet att ha en man som gör sådant, så våran är verkligen fin!

  SvaraRadera
 11. Skomakarens barn eller kanske bagarens barn som aldrig fick äta färskt bröd...
  Blir säkert hur fint som helst!
  Skorpan

  SvaraRadera
 12. Ja, det är ju inte den vackraste grind jag sett ;) En ny där blir nog hur bra som helst. VÅra blå i trä börjar ha gjort sitt och ska bytas ut. Får se vad det blir.

  Kram

  SvaraRadera
 13. Så spännande med en ny grind :-)

  Ha en fin dag!
  Heléne

  SvaraRadera
 14. Kommer bli finfint. Tänk ny grind och en tät och fin ligusterhäck som når över staketets höjd. Attans snyggt. Kunglig entré!

  De befintliga grindarna ser ut att kunna bli toppenfina stöd för t.ex. luktärtor. Kanske i de upp-o-nervända pallkragarna ;)

  Ha en fin (kort)vecka!
  Kram Tamara

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!