måndag 28 april 2014

Sommarvärme och nattfrost

Hur i allsindar kan temperaturen sjunka mer än 20 grader på mindre än 12 timmar? Det var iallafall vad som hände i natt, då vi gick från att ha haft fantastiskt sommarväder under dagen igår till att faktiskt vakna till morgonfrost här i "Glesbygd". Lite ångest hade jag allt imorse över hur trädgården skulle tackla den plötsliga dippen - framförallt alla blommande fruktträd - men allt ser ut att ha klarat sig bra. Tack och lov för det!


När solen väl kom fram värmde den upp allt snabbt redan på morgonen, och dagen idag har fortsatt i samma stil som igår. Borde man oroa sig för kommande natt? Den klarblåa himlen skvallrar om att den nog blir både stjärnklar och kall. Kanske jag skulle göra slag i saken och ta fram den där fjällrävenjackan till mitt lilla persikoträd...

14 kommentarer:

 1. Usch ja! Det pratas om frost här också i slutet av veckan. Jag vill verkligen inte! Blåbär, blåregn, fruktträd, löjtnantshjärtan....,jag vet hur de kommer se ut...Vi får hålla tummar och tår, om det nu hjälper!

  kram louise

  SvaraRadera
 2. Ja nu vill vi verkligen inte skrapa rutan fler gånger 😖

  SvaraRadera
 3. Det vore ju nästan som ett under om det inte blir mer frost innan midsommar. Bäst att ha odlingsväven i beredskap.
  Underbara persikoblommor!

  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Här varnar dom helt plötsligt för minusgrader.
  Inget jag ser fram emot men med tanke på att Valborg i Uppsala kan innehålla både snö och hagel så är jag inte förvånad...

  Men det är snart tillbaka, det fina vårvädret=))

  Ha en bra dag//Hannis

  SvaraRadera
 5. Det är helt knasigt vilken skillnad det är i temperaturerna! Håller tummarna för att alla växter klarar det här.
  Så fina bilder du bjuder på förresten!

  Ha en fin dag

  SvaraRadera
 6. Visst är det mysko med vädret, det kan vara minus på natten och sen uppåt 20 på dagarna. Men det växer så det knakar och jag hoppas att inget blir förstört av minusgraderna. Ser att ni klippt gräset också, det har inte vi gjort än men gräset har börjat växa och idag regnar det så det kanske sätter ännu mer fart!

  /Jenny

  SvaraRadera
 7. Det är så härligt att följa med vårens/sommarens framfart hos dig. Här uppe i norr är vi vana vid kalla nätter och vi har inte alls så grönt och varken träd eller bärbuskar blommar ännu.
  Vilket underbart foto du bjuder på!
  Ha en finfin dag!

  SvaraRadera
 8. Vädret har ju nästan varit för bra för att vara sant så några bakslag är nog att räkna med...tyvärr.

  Hoppas du får en skön och solig dag.
  Kram Anna /Naturlig skönhet

  SvaraRadera
 9. Ja, jag säjer detsamma! Visst är det märkligt med dessa temperaturskillnader?!
  Så mycket som redan har slagit ut! Är det månne solen som lockat fram alltsammans?
  Nåja, naturen vet nog vad den gör, men ett och annat måste nog täckas, säkert persikoträdet!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 10. De är ju så vackra de där fruktträden! Hoppas de klarar det här vädret.....just idag känns minusgrader avlägset, men man vet ju hur Valborg brukar vara.....
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 11. Jag önskar att jag hade en jacka stor nog för vårt jättestora körsbärsträd... Har inte fått några bär på det på två år, så jag vill verkligen inte att årets blomning ska frysa bort den med.

  SvaraRadera
 12. Hörde t.o.m rykten om snö...!?!? Men DET måste väl ha varit ett aprilskämt ändå;)

  Vackra bilder!!

  Kram Milla

  SvaraRadera
 13. Verkligen stora temperaturskillnader! Vi har också haft noll eller strax under ett par gånger i veckan. Jag som har en del känsliga växter ute nu! Det har gått bra.

  Kram

  SvaraRadera
 14. Även här i Tätbygd hade vi frost i går och förrgår morse, efter sommartemperaturer på dagen. Men precis som hos dig så verkar det mesta ha klarat sig finfint. Nu håller vi tummarna för att det var sista minusstrecket för säsongen...
  Kram
  Elin

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!