lördag 19 april 2014

Vilken makalös dag!

Vilken makalös dag det har varit idag! Som en försmak av sommaren som komma skall. Jag har varit ute i SJU timmar, mer eller mindre utan avbrott, och har fått en hel del gjort i trädgården. Nu sitter jag i soffan med väderbitna kinder och en kropp som är trött men lycklig!

Dagens första projekt var att rensa lite ogräs och kratta till gruset vid pumpen, så att jag sedan kunde baxa ut däckstolen ur vinterförvaringen i ladan. När jag ändå var i farten passade jag på att rensa kirskål mellan ädelsyrénplantorna. Jag har lagt täckbark här i flera omgångar, men kirskålen kommer naturligtvis tillbaka ändå. Tanken är att syrénerna ska växa upp i en L-formad vinkel bakom gruspartiet, så att vi slipper se vårt otuktade "moras", som skymtar där i bakgrunden. Det går sakta...


Sen började jag gräva bort lite mer längs den överväxta kanten. Här ska vi fortsätta med andra buskar, med två gamla rosenspireor som utgångspunkt. Vi får väl se vad det blir, men jag ska nog börja med att gräva om buskar vi redan har på andra ställen.


Flera somrar i rad har jag stört mig på kaprifolen som klättrar mot väggen på baksidan. Den har blivit så förvedad, risig och gles. Jag tog helt sonika fram stora sekatören och klippte ner hela rasket. Återstår att se om det tar sig bättre nu när det får börja om från början, men annars får vi väl gräva upp det och sätta något annat här.


Rosorna är nu klippta, och likaså lavendeln. Jag har rensat upp i de runda rabatterna runt äppleträdstammarna på baksidan. Den döda stammen är helt ihålig nu och lever nog på lånad tid, men så länge får den fortsätta att agera klätterstöd åt Awakening-rosen. Jag pillade ner några vissnande pärlhyacinter och håller tummarna för att lökarna kanske vill blomma om här nästa år. I den här rabatten kommer även lite blandade perenner på sikt, som flox, nävor och hostor.


Eftersom maken är på dagsutflykt till Göteborg och inte har kommit hem ännu, så passar jag på att äta ostbågar till middag. Det är fint att vara vuxen, hehe!

6 kommentarer:

 1. Det var bara för att reta mig det där med ostbågarna va? Ibland vill jag också vara vuxen 😁😆✌️

  SvaraRadera
 2. Så fin rabatten är kring den ihåliga stammen. Rosen kommer ju att bli fantastiskt fin där.

  Ostbågar till middag är helt ok. Med lite dipp till så har du ju fått i dig större delen av kostcirkeln. :-)

  Må så gott

  SvaraRadera
 3. Men åhh! Vilken dag du hade!
  Så härligt.

  Och tack för grattiset till odlingslotten=))
  Jag blev överlycklig!
  Har väntat så länge och ser fram emot att få ha en liten oas att gå till. Där man bara kan få gräva och njuta av det som växer.

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 4. ja visst har vi haft en helt fantastisk dag och idag ser det ut att bli precis likafint här.
  Ha en fin fortsättning på påskhelgen
  Hanna

  SvaraRadera
 5. Åhh, vad jag älskar att läsa om hur du fixar i din trädgård! Det är så himla inspirerande!

  Och visst är det fint att vara vuxen...bra att du utnyttjar det till max! :)

  Kram Jennica

  SvaraRadera
 6. SÅ mycket du har hunnit med! Idag har jag inte gjort något alls där ute. Vi har haft kalas.

  Kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!