söndag 11 maj 2014

Krassefrön och köksträdgård

Regnet har fullkomligt vräkt ner periodvis idag, men vi har också haft stunder av uppehåll med riktigt skönt vårväder. Efter lunch drog jag på mig trädgårdskläderna för att bege mig ut i trädgården och peta ner krassefrön i sluttningen nedanför stubben i köksträdgårdshörnan. (Det är faktiskt ganska gott om plats bakom de låga små pilstaketen, även om det inte syns så bra i bild.) Fröna kommer från min mamma, som har varit självförsörjande på krassefrön de senaste 10 åren. 


I de två bortersta pallkragarna har jag sått brytbönor och pillat ner rödlök sedan tidigare. I odlingslådan längst till höger har jag fortfarande en övervintrad hortensia och en liten vinbärsbuske som väntar på att bli utplanterade någon annanstans. I frilandet längst ner i bild har jag frösått purjolök, dill och blandsallat idag. Hoppas fröna får ligga kvar, så att de inte blir bortsköljda av de hårda regnskurarna...

9 kommentarer:

 1. Jösses så grönt ni har det redan!

  SvaraRadera
 2. Så fint med röda lådor och stensatta friland. Jag har också sått egna krassefrön, röda. Det är kul att samla egna fröer.
  Ha det fint
  Anette

  SvaraRadera
 3. Vad härligt att du fått ner fröna i jorden! Här i Uppland har vi haft rysligt kyliga dagar i Maj. Jag hoppas kunna pilla ner lite frön i veckan som kommer.
  Kram
  Annica

  SvaraRadera
 4. du har det så fint
  Ha en bra vecka!
  Hanna

  SvaraRadera
 5. Jessica, grannen11 maj 2014 20:06

  Ja men så det regnar 💙😁 det kommer säga pang tokmycket när värmen kommer 👌💚

  SvaraRadera
 6. Här har det bara kommit ett par små små nätta skurar idag. Skillnad på ett par mil.
  Hoppas din sådd blir bra. Jag fick så nya brytbönor för ett par dagar sedan. De andra hade ruttnat.

  Ja, ha nu en bra ny vecka!
  Kram

  SvaraRadera
 7. En sån fin köksträdgård!
  Ha en skön kväll.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 8. Va härligt med sådden. Jag har skaffat pallkragar i år men ännu har jag ingen jord.Här har varit så kallt nu en tid..just nu är det bara +3..så jag tror jag hinner.Morsdag i Finland är idag o i Sverige den 25..

  SvaraRadera
 9. Så fin köksträdgård du har!!!
  Det kommer att bli så fint med krasse i slänten!
  Ha en fin dag
  /Heléne

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!