söndag 29 juni 2014

Tomrum

På onsdag är det planerat att vi ska få vår nya grind. Smeden var här i fredags och plockade ner den gamla grinden för att återanvända öppningsanordningen och sätta på den nytillverkade grinden. Nu har vi ett märkligt tomrum i staketet, och när maken kom gåendes från affären tidigare idag så konstaterade han att det faktiskt var första gången han gick genom grindhålet på alla de år vi har bott på Solhäll. Den gamla grinden har nämligen varit så sönderrostad att den inte har gått att öppna. 


Tomrum blev det också nere i köksträdgården idag, då vi tillsammans med grannarna på baksidan enades om att klippa ner hasselhäcken en rejäl bit. Det behövdes verkligen, för häcken började så smått bli för gles nertill och toppskotten hade vuxit sig väldigt långa och gängliga. Det blev onekligen ljusare i den här delen av trädgården, men jag får dock erkänna att jag tycker lite av det magiska går förlorat när allt är alldeles nyklippt och prydligt. Hassel har ju dock en förmåga att växa i rekordfart, så det buskar nog till sig och blir lummigt snart igen.


Som ni ser på bilden ovan är det fortfarande ganska tomt i köksträdgården överhuvudtaget. Luktärtorna i tunnan tittar knappt över kanten än, och sockerärtorna längs spaljén planterades lite för sent i år. Men får vi bara lite sol efter allt detta regnande, så ska det nog sätta fart.

Något som däremot inte är tomt är containern på uppfarten, som efter en hel veckas rensande och röjande nu är proppfull med trädgårdsavfall. Man kan nästan tro att halva vår trädgård ligger där! Imorgon är det dags för hämtning. Sen får vi nog också hämta oss i några dagar!

5 kommentarer:

 1. Höll ju nästan på att stega ner genom hålet jag också 😆 men så fint det kommer bli 💚👌

  SvaraRadera
 2. Jag tycker nog att det ser fint ut med det nyklippta. Men jag kan hålla med om att det finns lite mer mystik i vildvuxet. Här har också klippts häckar idag.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Väntar med spänning på att se din nya fina grind!

  Ha det gott!
  Annica

  SvaraRadera
 4. Precis sådär kände jag när jag klippt min Spireahäck....det ser liksom för....prydligt ut! :)
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 5. Jag älskar grönt....så det var ditt namn som gjorde att jag hittade in till din blogg :-)

  Jag älskar även grindar...du har något spännande på gång där ser jag.

  Vackert i örtagården!

  Ha fina dagar :-)

  Mvh, Lotta
  http://lottasskaparkraft.blogspot.com

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!