onsdag 23 juli 2014

Grindarna på plats

I förmiddags lyfte vi de nya grindarna på plats. De är fortfarande bara grundmålade med två omgångar linoljefärg utspädd med terpentin, som tar evigheter på sig att torka mellan varven. Nästa lager målar vi på plats, så att man kan ta alla sidor samtidigt. Eftersom vi bor i en backe med ganska stark lutning, så lutar både grind och tomt när man ser det utifrån vägen. (Och på just den här bilden lutar nog fotografen också, tror jag!)


... men från insidan av tomten ser det riktigt rakt ut, vilket känns bra eftersom det är vi som bor i huset som ska njuta mest av den fina grinden! Mittstenen under det stora klippblocket har ett borrat hål i sig och fungerade som grindstopp till de gamla grindarna. Öppningsanordningen och stoppinnen (heter det så?) kommer också från därifrån. Det känns kul att kunna återanvända saker igen!


Halvrundeln vi grävde upp och grusfyllde häromdagen fungerar riktigt bra framför det breda trappsteget. Framöver behöver vi fylla på med mer grus, både framför trappan och längs hela gången. Det har sjunkit undan ganska rejält på ett par år, men det blir säkert nya grusprojekt på andra ställen i trädgården framöver, och då kan vi beställa lite extra.

Det känns toppen att grindarna äntligen är på plats! Jag är så himla nöjd med hur de blev, och det känns som att de passar huset väldigt bra. Och så går de ju att öppna, till skillnad från de gamla! Nu kommer jag spara flera meter varenda gång jag ska gå ner till affären, hihi!

8 kommentarer:

 1. Som en smäck! Verkligen verkligen fint med solgrindarna och stolpar och alltsammans.

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Så rackans bra det blev alltså! Solhäll känns komplett!👌

  SvaraRadera
 3. Jättefina och taket skymtas det blev väl inte så förfärligt ,,, men kanske lite karammigt. men lite regn , lite snö och en vinter blir det säkert bra...:)

  SvaraRadera
 4. Så tjusigt som det kan bli! Grinden är sååå fin!
  Kram Marie L

  SvaraRadera
 5. Så fint det blev med grindarna! Det verkar ju lite som pricken över i:et liksom! Supersnyggt! Jag förstår om du är nöjd!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 6. Förstår att du känner dig nöjd. Det är verkligen toppensnyggt. Ett sånt lyft!

  Varma (!) kramar, Karin

  SvaraRadera
 7. Det blev jättefint! Min man tillverkar grindar och annat järnarbete lite vid sidan om, så han har gjort oss en. Problemet med en man som gör sådana saker är att alla andra har dem, men inte vi! Väntar på ett bord och två stolar. Kanske om några år är det min tur!!!

  SvaraRadera
 8. Så himla fint det blev!!
  Ni måste vara riktigt nöjda förstår jag!

  Ha det gott!
  annica

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!