söndag 13 juli 2014

Morötter och skockor

Kom det något regn på mina morötter? Svaret är att det gjorde det absolut! Regnmätaren svämmade fullkomligt över, så mycket regn har det fallit över "Glesbygd" det senaste dygnet. Det var verkligen välbehövligt efter en hel veckas värmebölja. Och sällan är väl en trädgård så härlig som efter ett rejält regn? För att inte tala om hur gott det doftar.


Mina morötter delar pallkrage med kronärtskockan jag planterade i maj. Den växer så det knakar och det ser ut att bli flera skockor på den. Vacker som den vackraste blomman är den också! (Fast rent språkligt kan man faktiskt tycka att det borde heta kockor...)


Nu laddar vi för VM-final i fotboll. Komm schon, Deutchland! (Sex års tyskstudier har tyvärr inte lämnat så många spår hos mig, - det där fick jag köra på Google translate...)

7 kommentarer:

 1. Ja en murarhink som jag tömde till tomaterna innan vi körde på lördagen var fylld till hälften idag 😳👍

  SvaraRadera
 2. Här har väderprognosen ändrats hela tiden, först stod det att vi skulle få 15 mm nu natten mellan lör och sön, perfekt tänkte jag, men nu har det krympt till 1,5 mm på tisdag.. det blir nog inget så nu måste jag vattna rejält...

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 3. Det befriande regnet skulle vi också behöva! Vi har mest haft skvättar här när det var kallt, och senaste dagarna har ju varit stekheta - utan regn! Det är torrt som fnöske i markerna och min gräsmatta är nästan brun!!! Nu väntar jag bara på regn här också, för mulet är det och blåser som attan gör det, och torkar ur ännu mera!
  Vilken lycka med både morötter och skocka!
  Jag fortsätter och vänta på regn här!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig skocka... den måste jag bara göra i keramik. Har några andra varianter sedan tidigare men denna var ju en ny utmaning .
  evalott

  SvaraRadera
 5. Så fint det växer i dina lådor. Ser frodigt och grönt ut. Skockor är roligt att odla. Jag skördade våra två första i fredags. Det satt fint till middagen. :-)

  Hoppas du har en skön ledighet

  SvaraRadera
 6. Frodigt hos dig. Här lovades ordentligt med regn men det var inte mycket som kom. Får ta till vattenkannan i morgon.
  Birgitta

  SvaraRadera
 7. Gott med egna morötter. Dina ser ut att trivas väldigt bra. Lite regn är nog på gång här i veckan vad de har lovat. Hoppas det regnar på nätterna så att man kan vara ute på dagarna och greja.
  Ha det gott!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!