onsdag 27 augusti 2014

Nya krukväxter och ny spis

Ett säkert hösttecken är att man börjar bry sig om växterna inomhus. Och efter sommarens vansinniga hetta konstaterade jag snart att var och varannan kruka i våra fönster härbärgerade något som liknade eterneller... Dags för utrensning och nyköp, med andra ord. Jag har hittat växter jag gillar i lite olika affärer, men konstaterar att jag min vana trogen mest har köpt klättervarianter på båge, som murgröna och hoya (ni vet, sådan där porslinsblommeliknande sak). Varför ändra på något man gillar?


Nu står vår nya spis i köket och väntar på installation. Elektriker är kontaktad (omedveten ordvits där!) och kommer förhoppningsvis innan helgen. Jag börjar förlika mig med att vår gamla trotjänare från Ankarsrum snart kommer vara ett minne blott. Det ska faktiskt bli riktigt trevligt med lite normala funktioner, som grill i ugnen och en glaslucka så att man slipper öppna och släppa ut värmen varje gång man ska titta till maten i ugnen. Herregud, nu blir vi ju riktigt moderna!

7 kommentarer:

 1. Ja heja moderna solhäll!

  SvaraRadera
 2. Grattis till både växter och spis!
  Så skönt att det blev ett beslut - annars kan ju sånt ta tid!

  Ja, växterna inomhus har fått flytta ut för min del. Det mesta i växtväg är ändå murgrönan, både inne och ute! Få se hur många som får flytta in. Ännu är det nog inte läge för det!
  Lycka till med nya spisen!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Du är rolig du....Lycka till nu då :)

  SvaraRadera
 4. ja jag säger desamma..du är rolig du, jag log med hela min mun!!!Bra med ny spis o växter!

  SvaraRadera
 5. Ni lixom träder in i 2000-talet ;)
  Det där gröna korset på första bilden, det har jag också, väldigt fint! Och visst vill man se över blommorna inomhus, jag skulle vilja ha cyklamen överallt just nu, älskar dem.

  /Jenny

  SvaraRadera
 6. Behöver också gå igenom inne växterna. Dom glömmer jag nästan bort under sommaren.
  Lycka till med nya spisen:)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!