torsdag 14 augusti 2014

Trädgårdstimmar

Min trädgårdsabstinens börjar verkligen vakna till liv. Direkt efter jobbet idag tillbringade jag 2,5 timme i trädgården. Mina höstanemoner kom äntligen i jorden, och som vanligt leder plantering på ett ställe i rabatten till att man flyttar runt grejer på andra ställen. Rena rama dominoeffekten, det där. Dessutom tror jag bestämt att jag måste köra förbi plantskolan efter jobbet imorgon och inhandla lite "fyllnadsmaterial". Ni vet hur det är!

Mitt i alltihop upptäckte jag att vattenslangen hade släppt ur kopplingen på kranen i källaren, varpå vattnet sprutade direkt från kranen och ut över hela golvet där nere. Så typiskt... Som tur väl var hade det nog inte hunnit rinna så länge, och dessutom har vi två rejäla golvbrunnar, så det mesta rann undan nästan på en gång.


Mer blöta lär det bli, fast utomhus den här gången, för nu tornar regnmolnen upp sig över ladutaket. Hoppas det kommer en rejäl skur, så att växtligheten får en rejäl rotblöta. Det behövs verkligen i rabatterna, för de millimeter som kom häromdagen torkade upp försvinnande fort. Bloggerskan och hennes skitiga fötter behöver också en rejäl rotblöta. Dags att hoppa i duschen, med andra ord!

Och hörrni, tusen tack för alla gratulationer på min synnerligen ojämna födelsedag. Era små hälsningar gjorde det minsann ännu trevligare att fylla 43!

6 kommentarer:

 1. Grattis fina du! (en dag för sent)
  Skorna är underbara! Har likadana fast i rött men med lägre klack. Jag är ju några år äldre och kanske lite mera tantutvecklad... ;)

  Kram
  Annica

  SvaraRadera
 2. Grannen bakom ladan14 augusti 2014 21:02

  💚👌 jag behöver både duscha och måla vindskupor ser hag 🙈😂

  SvaraRadera
 3. Får börja med ett försenat grattis :) Hoppas trädgården får sitt regn! Hemma i Hult har det regnat i nästan en vecka vilket gör att jag känner mig vilsen. Har ju vant mig vid att vattna trädgården i lugn och ro varje kväll. har blivit min absoluta favoritsyssla på dagen. Liza

  SvaraRadera
 4. Jag börjar jobba på måndag. Hoppas att jag har energi kvar för trädgårdsfix när jag kommer hem. Har en hel del jag vill göra nu när det blivit lite mer fördelaktigt att flytta växter.

  Kramar

  SvaraRadera
 5. Det är avkopplande att komma ut i trädgården efter en dag på jobbet. Känner igen det där:)
  Kul med nya växter!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Det är väl det vanliga - både inom- och utomhus att det blir en dominoeffekt när man börjar på ett ställe! Jag känner igen det allför väl!
  Äntligen är det dags att klippa gräset igen på torpet - har inte klippt en enda gång i juli! Nu har det börjat växa igen...i alla fall på sina ställen!
  Ha en härlig fredag!
  Kram
  LIsa

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!