tisdag 30 september 2014

Marockansk mynta

När vi planterade marockansk mynta i kryddlandet förra sommaren var det alldeles säkert med baktanke på alla läckra mojitodrinkar vi skulle använda den till. Några drinkar har det inte blivit en enda gång sedan dess, däremot levde myntan snabbt upp till sitt rykte och tog snart över hela kryddlandet. Mot slutet av sommaren var det mynta ÖVERALLT!


Tidigt i våras fick jag gräva upp hela kryddrabatten för att få bort alla myntarötter som var på rymmen. Själva moderplantan omplanterade jag i en tunna, där den liksom inte kommer någonstans. Frodig och fin har den varit hela sommaren, men nu när den står i blom är den baske mig grannare än någonsin! Man kanske ska köra marockansk mynta som krukväxt, helt enkelt. Nu återstår att se om den övervintrar lika bra i tunna som direkt i jorden.

4 kommentarer:

 1. Wow så fin den var! 👌💚

  SvaraRadera
 2. Så vacker. Ett bra tips! Tänk en rad med flera krukor...åh...
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Jag har också erfarenhet av kryddväxter som tar överhanden i landet. Mina sitter numera också i säkert förvar i krukor.
  Jag gillar också grönt och just den gröna färgen som du visar.
  Må så gott och ha en fin onsdag!

  SvaraRadera
 4. Hehe, jag myntorna bör man inte ge fria tyglar : ) Övervintrar mina i stora korgar utomhus och det går bra i zon 4. Brukar dock inte spara moderplantan när jag planterar om eftersom de nyaste rötterna ger fräschaste plantan och den gamla i stort sett dör ovan jord efter ett par år.
  Just nu är de verkligen vackra och drar fortfarande insekter.
  Härlig bild med spade och allt i bakgrunden.
  Ha det fint
  Anette

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!