lördag 29 november 2014

Färdigmålad tvättstugebänk

Bänken i tvättstugan som jag målade förra helgen blev ljust grå. För att den ska hålla både mot smuts, fukt och väta, så använde jag faktiskt träfärg för utomhusbruk. Den luktade förvisso hyfsat starkt, men jag höll källardörren öppen ut medan jag målade, så det gick bra. För att få en ljusare grå nyans, så blandade jag en mörkare grå färg med en vit; båda av samma sort och märke. Resultatet blev helt OK, även om jag slarvade lite med att slipa spackelhålen ordentligt. (Men just det är ju å andra sidan lite av mitt signum, hehe!)


På ena kortsidan skruvade jag fast tre svarta smideskrokar, som jag köpte på Indiska i Malmö i onsdags. Så bra att kunna hänga en handduk eller två inom räckhåll.


Fönsterspegeln ställde jag tillbaka, eftersom den både bidrar med extra dagsljus och gömmer kontakter och fula rör så bra. För att få den att stå stilla, så fäste jag den på baksidan med ett buntband i metall, direkt i ett av rören som den står lutad mot. Säkerligen en väldigt oortodox lösning, men det funkar faktiskt!


På byns finaste lilla blomsteraffär hittade jag så fina "ljustrattar" i koppar idag, som jag ställde i två gamla lemonadflaskor vi hade stående i matkällaren. Det passar kanske inte riktigt att ha ljus ståendes på en arbetsbänk, men om inte annat kan de ju få komma fram när man ligger i badet och vill ha lite myspysbelysning här nere.


Eftersom golvet är vansinnigt ojämnt, så får vi palla upp både tumlare och tvättmaskin med en brädbit under några av tassarna. Det är kanske inte så estetiskt, men sådant man får man leva med när man bor i ett gammalt hus. Kanske målar jag brädorna lite grann så att de inte blir så framträdande. Vikväggen från IKEA står inte där i vanliga fall, men fick tjänstgöra på bilden för att dölja den trista dörröppningen. Och som ni ser är de gamla fönstren tyvärr inte lika grönmålade och fina på baksidan... (Hur de ser ut framifrån kan ni se HÄR.)


Nu får det duga som det är. Får vi dessutom tummarna ur och fixar ett avloppsrör till utslagsvasken, så blir det här en riktigt användbar vrå. Det är redan mycket trevligare att tvätta!

8 kommentarer:

 1. Vilken tjusig tvätt stuga du har skaffat dig..

  Ha en skön lördag !

  SvaraRadera
 2. Det blev ju bra!
  De där hållarna till ljusen är jättefina. Snyggt i helhet där med flaskorna.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag minns källaren då skor var obligatoriskt 👏👏👏👏 såååå fint det blir alltså 😍👌

  SvaraRadera
 4. Suuuuperfint! Och att fönstren bara är målade på ena sidan är som det ska vara, allting har en bak och framsida :-)

  SvaraRadera
 5. Så mysigt du har det, du är så händig/EvaA

  SvaraRadera
 6. Vilken supermysig tvätt/badstuga ni har nu! Jättepraktiskt och fint med bänkskivan ovanför tvättmaskin och tumlare! Såååå fint du har ordnat det! Riktigt imponerad!
  Ha en fin advent imorron!
  kram
  Lisa

  SvaraRadera
 7. Hur snyggt som helst och vilka tjusiga ljusinsatser du hittar till dina flaskor - jättesnyggt !
  Vilken fröjd att tvätta i den tvättstugan !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 8. Vad duktiga ni är, det är verkligen jättefint!! :o)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!