lördag 31 januari 2015

Gamla kopparpryttlar

Jodå, det blev en tur till Erikshjälpen idag också. Och jodå, vi hittade nya skatter! För inga pengar alls köpte vi den här härligt ärgiga gamla kopparkitteln. Förvisso aningen låghalt, men den blir perfekt trädgårdsrekvisita i sommar. Visst får man lite Macbeth-känsla när man ser den? Ni vet den där scenen i början, med häxorna som står och kokar ihop läskigheter i en gryta. "Bubble bubble, toil and trouble..."


Grytan stod tillsammans med en likaledes gammal och ärgig kopparkittel i affären. För ännu mindre pengar fick den också hänga med hem. Den kan väl bli kul att hänga upp i något träd i sommar. Om inte annat kommer den passa alldeles utmärkt på kvasten, när jag flyger till Blåkulla i påsk! (Den rostiga nyckeln är ett arkeologiskt fynd från vår trädgård.)


Om ni undrar var i allsindar vi gör av all bråte vi släpar hem, så kan jag meddela att mycket (även dessa fynd) åker rakt ut i ladan. Där har jag en egen skattkammare med grejer och "rekvisita", som förr eller senare hittar sin rätta plats. Och gör de inte det, så kan man ju alltid skänka tillbaks dem till Erikshjälpen om några år eller så, hihi!

Resten av dagen har vi tillbringat i röda rummet, med att dekorvaxa vår nya bokhylla. Beslutet föll alltså på att hålla den träfärgad till slut, och med facit i hand så var det nog inget dumt beslut. Imorgon lägger vi ett skyddande lager hårdvax ovanpå, och sen är det klart. Då får ni se hur det blev!

2 kommentarer:

 1. De där kopparprylarna blir jättefina i trädgården hos er!

  Kul att läsa om byns gamla smedja och den fina kattugglan.

  Sedan var det en vacker tulpanbukett du hade köpt!

  Vinterhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 2. Undrade just detta...hur får du plats med allt? Aha, ett räddande uthus. Och "kretsloppistänkande"! Hur fin liten trebent gryta som helst! Ser fram mot nästa glimt av hyllan :-)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!