måndag 2 februari 2015

Blå timmen

Nog märker man att dagarna börjar bli ljusare. Vilken ljuvlig känsla det är att komma hem medan det faktiskt fortfarande är lite dagsljus kvar. Idag kom jag hem strax innan 17.00, precis i blå timmen, som förvisso kanske bara varade i en kvart eller så, men iallafall. Är inte just den stunden på dagen magiskt vacker, så säg? Och just idag förstärktes den blå känslan av ett tunt lager pudersnö på gräsmattan och frost på taket. Sagolikt!


Tack för alla glada tillrop efter gårdagens inlägg om bokhyllan. Det luktar fortfarande aningens nyvaxat i huset, men vad gör väl det när man går runt och känner sig nöjd. Kanske är det bäst att vänta någon dag till innan vi hämtar ner böckerna, så att det sista lagret hårdvaxolja verkligen får torka och härda ordentligt. Fast känner jag mig själv rätt så blir det nog svårt. Jag vill ställa dit mina trädgårdsböcker NU! 

9 kommentarer:

 1. Vid 17-tiden idag, tänkte jag faktiskt på samma sak - blå timmen! Jättevackert just då. Om det inte vore för envist snöande för 4:e dagen i rad nu skulle jag känna lycka om jag bara hade ett vackert puderlager av snö. Idag fick jag hugga frambilen för att komma åt rutorna. Eländiga vinter, men ljuset är på väg!

  Så härligt med dina bokhyllor! Jag ser fram emot att få se dem fyllda med böcker! :)
  Lisa

  SvaraRadera
 2. ...och första boken att inta hyllan blev "Conan barbaren" av Howard :D

  SvaraRadera
 3. VAckert!

  Ljusare även här. Märktes jättetydligt idag. Gick iofs ca 15 minuter tidigare men ändå...

  Kram

  SvaraRadera
 4. Fröken Blå idag? :-)
  Nej, men så skönt med lite ljus. Här i Malmö är det dessutom helvitt just nu, men än så länge med helt hanterbart snödjup (ca 4 cm...).
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 5. Vackert med det blå kvällsljuset! Men har ni inte fått mer snö...? Här har det snöat i 4 dygn i rad, och vi har närmare en halvmeter snö nu!

  Bäst att du väntar med att ställa dit böckerna, så att de inte suger åt sig av vaxet.

  Vinterhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 6. Håller med, SÅ härligt med ljuset som sakta återvänder! Förstår att det kliar i fingrarna att ställa upp alla böcker! Har alltför många gånger haft för bråttom och så har något blivit fel eller fult bara för att jag inte kan lägga band på mig. Det kommer att bli så fint där i hörnet!!!

  SvaraRadera
 7. Vänta så länge du orkar med hårdvaxoljan. Minst en vecka skulle jag säga. Böcker väger inte så mycket men småpartiklar sugs lätt in. Fin blev den och fin är blå timmen. 1 cm ger vackert ljus men täcker inte riktigt grässtråna, men man får glädjas åt det lilla snölagret när man bor i malmö.

  SvaraRadera
 8. Just nu är det lika blått här. Magistk och vi har sett solens konturer genom molnen.
  Så fint med pudersnön på gräsmatta och tak.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 9. Åh så vackert. Älskar det där blå skymningsljuset - det gör det liksom okej att sitta i soffan och mysa jämfört med det hurtiga sommarkvällsljuset som kräver att man är ute! ; )

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!