måndag 9 februari 2015

Flätad bordsskiva (eller nåt)

Gårdagen bjöd på strålande vintersol, och även om det blåste isande kalla vindar, så tog vi oss en liten söndagspromenad bort till skrothandlaren i utkanten av byn. Där finns det alltid en massa kul grejer att kika på, och man kommer nästan aldrig därifrån tomhänt. Jag hittade en stor flätad ram av något slag, som fick promenera med oss hem. Skulle det kunna vara ett gammalt såll, tror ni? Fast flätningen känns väldigt tät.


Vad det egentligen var jag köpte vet jag alltså inte, men vad gör väl det? Då kan man ju bestämma användningsområde själv! Jag tänker att den skulle kunna gå att använda som "bordsbricka" någonstans i trädgården. Eller varför inte i ett framtida växthus? (Gud, vad många sådana grejer jag redan har i ladan...) Jag testade det ovanpå symaskinsbordet när jag kom hem, och det funkar ju faktiskt rätt OK som bordsskiva. Lite fågelbajs fick jag visst på köpet, haha!


Jag hittade några krukor ljung på planeringsbordet, som fick hänga med på testfotograferingen. Vid första anblick ser den ut att ha hållit sig fräsch hela vintern, men i verkligheten är den nästan lika torr som eterneller. Men det funkar ju ändå rätt bra, i väntan på vårens alla blommor. Granatäpplena plockade jag också från planteringsbordet; att de är mer eller mindre genomruttna går inte ens att dölja på bild, hehe!


Återstår att se var mitt nya loppisfynd hamnar i sommar. OM det hamnar någonstans alls, mer än bland alla andra bra-att-ha-grejer som redan finns på lager inne i ladan. Jag och alla mina konstiga loppisfynd... 

6 kommentarer:

 1. Så fint det är med symaskinsunderrede och brickan, eller vad det nu är, fungerar ju, men kanske inte så bra om den blir blöt.
  Du får helt enkelt skaffa ett växthus, eller varför inte ett orangeri! :)

  Kul med denna skrothandlare så nära inpå!
  Sol här också idag! Underbart väder!
  LIsa

  SvaraRadera
 2. Jamen du, EXAKT en sån har jag också och jag tror det ska vara ett gammalt såll...
  Kanske någon som vet exakt vad det är tro?
  Ja fint är det och perfekt som bord där ju!
  Ha en fortsatt skön vecka.
  Kram,
  Titti

  SvaraRadera
 3. Kanske kan det användas för att torka saker på, typ svamp eller örter? Fast då kanske det blir fult och fläckigt förstås, fin var den i alla fall. Inte dumt med symaskinsunderredet?

  SvaraRadera
 4. Snyggt!
  Och spännande att inte veta exakt vad den varit till för.

  Ha det fint! Christina

  SvaraRadera
 5. Jag tror också det är en såll.
  Snyggt!

  SvaraRadera
 6. Vad det än är så är det ju fint och användbart. Men du borde nog skaffa ett växthus. Och det borde jag också.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!