söndag 8 februari 2015

Böckerna på plats

Nu står den där och tronar, välfylld och grann, vår platsbyggda bokhylla. Och hux flux fick vi ett helt annat rum. Så ombonat det blev! Och så ljuvligt att våra böcker blivit lättillgängliga igen. Papperskassar på vinden är helt enkelt inte den allra smidigaste lösningen...


Vad jag älskar det färgsprakande inslag som böckerna utgör! Svala, vita hem känns trevligt på bild i tidningar, men i min egen verklighet vill jag leva med färg omkring mig. För säkerhets skull passade jag på att komplettera intrycket med tillika färgstarka tulpaner.


Minns ni hur hörnan såg ut för mindre än två veckor sedan? Man kan ju nästan inte tro att det är samma rum! För nog blev det en förändring till det bättre?


Min vänstra halva är redan proppfull med böcker, medan makens högra halva fortfarande har utrymme för nytillskott. Fast min tanke är att byta ut böcker efterhand som det kommer till nya. För det gör det hela tiden. (Det är ju bokrea snart, till exempel.) Annars får jag väl börja smyga över mina böcker på makens hyllplan, hihi!


I vårt loppisfyllda hem är hyllan nu garanterat den dyraste möbel vi äger, men för oss är den utan tvekan värd varenda krona! Hmmm, jag kanske ska ringa den lille snickarpågen och visa honom mina ritningar på vitrinskåp också...

8 kommentarer:

 1. Så jättefin hyllan blev nu när man ser den med alla böckerna! Det är ju som om den alltid har stått där! Visst är det snyggt och ombonat med bokhyllor med böcker i!
  Jag förstår om du är nöjd!
  Ha en fortsatt skön söndag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. O, vad fint! Jag älskar böcker! Ett hem utan böcker är otänkbart för mig... Gillar också din lampa, vi har en nästan likadan som jag fick "ärva" i julas och som jag har bloggat om. De är så snygga de där lamporna.

  Kram och välkommen in till mig :)
  Christina

  SvaraRadera
 3. Mycket fin bokhylla, ser bra ut tillsammans med din jätte fina lampa..

  kram

  SvaraRadera
 4. Det blev verkligen jättefint. Vilken skillnad före och efter. Och så snabbt det gick!

  SvaraRadera
 5. Kan du inte låna ut den där snickarpågen? ; )
  Jag skulle kunna sno ditt hem rakt av - så varmt och välkomnande som det känns.
  /Jenny

  SvaraRadera
 6. Jättefint! Nästan ett helt nytt rum! Grattis till snickarpågen!

  SvaraRadera
 7. Verkligen fint, du har så mysigt och ombonat. Jag tycker det är så himla fint med böcker, men hemma hos mig har det alltid känts stökigt eller rörigt med en massa böcker. Nu har vi ju nya bokhyllor där vi samlat allt istället för att ha det utspritt över hela huset, känns bra, har dessutom rensat å det grövsta. Vågar jag säga att jag färgkoordinerat??? Sen har vi en hel del prydnader bakom glasdörrarna också, gillar tittskåpskänslan.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 8. Den blev ju kanonfin när den blev behandlad!
  Önskas ett vitrinskåp så har du numret till chefen!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!