lördag 7 februari 2015

Droppar eller klockor?

Under frukostföreläsningen för två veckor sedan talade Gunnel Carlsson sig varm över att det blir mer och mer vanligt med snödroppar i kruka. Kanske var någon från vår lokala mataffär där och lyssnade, för bara veckan efter sålde de lökar i kruka under namnet Spring Snowdrop. Nu pryder ett gäng sådana sin plats i en gammal lejonskål ute i smatten.


De första knopparna har precis slagit ut. Fast nog är det här snöklockor? Det ser misstänkt likt ut, får jag säga. Droppar eller klockor må vara hänt; stora, skira och ljuvliga är de iallafall, och de sprider en härlig vårstämning här inne i stugan. 


När de är överblommade sparar jag dem och gräver ner dem ute i trädgården senare under våren. Har man tur så kommer de igen nästa år. Jag sparar alla kruklökar jag köper, och de flesta brukar titta upp året efter. Om man ändå har köpt dem, så är det ju himla dumt att slänga bort dem. Jag har några pärlhyacintlökar i köket, som också väntar på utplantering.


Här hemma går vi mest runt och småplockar idag. Den nya bokhyllan har medfört en rokad mellan grejer både i gröna rummet, i hyllorna i hallen och i lådor och kassar på vinden. Dominoeffekten, ni vet. Och som så många gånger förr konstaterar vi att man borde sortera, sälja, skänka och slänga lite oftare. Undrar just om vi människor inte är släkt med hamstern, iallafall...

8 kommentarer:

 1. Så fina vårblommor..liknar lite tazetter också..Men härligt vilket som. Jag spar också mina jullökar, som tex hyacinter o sen gräver jag ner dem och opp kommer de.ha en bra helg.

  SvaraRadera
 2. Vilka jättesöta klockor! Men några vanliga snödroppar är det nog inte. De påminner lite om mina dubbla snödroppar på torpet, men de här verkar längre och flera på varje stängel. Klokt att spara dem.
  Jo, en bokhylla ställer säkert till med rockad på flera plan! Lycka till och ha en skön helg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Ja nog vill jag hålla med om att det är snöklockor, har också köpt det nyligen:) Ja jag gör likadant och planterar ut lökarna. Ha det bra!
  Varma hälsningar,
  Sofie

  SvaraRadera
 4. Jättefina klockor eller droppar...
  Jag spar också alla lökar och planterar ut. Sen kommer hönsen och gräver upp dem och jag gräver ner dem och så håller vi på. Sen blir jag alltid lika förvånad när det poppar upp blommor på helt andra ställen än jag trodde att jag satt dem. Så är det när man har små hjälpredor.

  SvaraRadera
 5. Jag håller med om att det nog är snöklockor, men lika söta som snödroppar är de ju.
  Jag gör precis som du och sparar lökväxter jag haft inomhus under vintern. De blommar ju inte så kraftfullt precis när de väl är ute men man vill inte låta dem gå till spillo. Primulorna som varit inne får också flytta ut så småningom.

  Ha en fortsatt finfin helg.
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Vilket sött litet skåp! Och snödropparna förstås! Vet du vad det är för sorts skåp? Gammalt?

  SvaraRadera
 7. Det är härligt att man kan köpa vårlökar i kruka redan nu, så man kan drömma om våren. Härligt att ha allt det fina framför sig!
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 8. Så fint ni har det i hallen, riktigt mysigt och snöklockorna supersöta. Här har det varit gasnka dåligt utbud i butikerna hittills. Får gräva upp några egna när det går att få ner spaden.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!