tisdag 10 februari 2015

På sista versen

Vår första sommar på Solhäll köpte jag ett litet planteringsbord med zinkskiva på Plantagen. Jag målade det skogsgrönt och ställde det längs långsidan på ladan, och där har det sedan fått stå. Nu har det snart gått sju år. Väder, vind och tidens tand börjar verkligen sätta sina spår. Bordet är rangligt och håller knappt ihop (trots tappra försök att stötta med extra skruvar) och zinkskivan sitter lös och är missfärgad. Att bordet sjunger på sista versen kan man nog lugnt säga, utan att överdriva.


Den loppisfyndade hyllan på väggen börjar också ge med sig; den ser verkligen ut att kunna falla isär vilken dag som helst. Man kan ju tycka att jag är dum som inte sätter in både bord och hylla i ladan över vintrarna, men halva poängen med ett planteringsbord är ju att man ska kunna göra små arrangemang och stilleben där även under vinterhalvåret. 


Nytt bord och ny hylla får det nog iallafall bli i sommar. Jag får börja spana på vad det finns för färdiga alternativ på marknaden, eller så får det bli ett loppisbord av något slag. Oavsett vad det blir, så får det alldeles säkert räkna med att stå ute 365 dagar om året. Slår man ut kostnaden på sikt, så blir det faktiskt inte så himla stor summa att köpa nytt vart sjunde år. Jag har garanterat en större årskostnad på smågodis...

7 kommentarer:

 1. Ha ha, ja men som sagt, utslaget på sju år är det säkert alldeles överkomligt. Jag tycker också om att ha något pynt ute året om, men vi får ju så mycket snö så det blir mest något som står under tak, på bron.

  Jenny

  SvaraRadera
 2. Men det är ju så fint med bord ute i trädgården som man kan göra fina dekorationer på. Det ska jag också ha när jag kommit så långt! :)
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 3. Ni får nog skaffa ett växthus så att du kan ha alla fina möbler och pynt där. Då håller de ändå längre...

  Men har ni ingen snö kvar hos er??? Här har vi massor...

  Vinterhälsningar
  Elisbaet

  SvaraRadera
 4. Milda makter, Du tänker väl inte slänga det vackra bordet! Gör som jag, spara det utifall, möjligen, kanske att Du rustar upp det nån gång. Nu är alla våra uthus knökfulla med just sådana renoveringsobjekt...inget är direkt åtgärdat men man vet ju aldrig vad man får för ryck nu fram i vår.../Lilla gummann...

  SvaraRadera
 5. Tycker också att vitsen är att det står ute året om. Vi har till och med trädgårdsmöblerna ute för att det ser trevlig ut på vintern:)
  Lycka till med att hitta nytt!

  SvaraRadera
 6. Allting är relativt och det är ju himla tur ibland.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 7. Hmmm. jag har lösningen....spana efter ett bord/bordsunderrede i metall:)
  Skorpan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!