onsdag 11 februari 2015

In case of emergency

Idag hade vi brandskyddsutbildning på jobbet. Vi fick rädda livet på en brinnande docka med hjälp av en filt och släcka eld med brandsläckare. Lite otäckt, men naturligtvis viktig kunskap att ha med sig. Att vita brandsläckare inte är så populärt inom räddningstjänsten står också klart efter dagen; röda och fula med många klistermärken och varningstexter ska det visst vara. Gissa vilken färg vi har här hemma? För är man inredningsnörd så är man.


Men nog måste det väl vara bättre att ha en snygg vit brandsläckare som får stå framme på första parkett i matrummet, än att ha en ful röd brandsläckare som står i källaren eller gömd i en garderob? Eller att man struntar i att ha någon alls? Det tycker iallafall jag. (Att bilden här nedan är från i julas behöver jag nog egentligen inte skriva.)


Jag fick iallafall lova den ställföreträdande brandchefen att jag skulle skicka honom en bild. Kanske kommer han att använda den i sitt bildspel i framtiden som dåligt exempel, eller så inser han hur förträffligt det faktiskt är med snygga vita brandsläckare, som får stå framme mitt i finrummet. För närmare till hands än så här kan man väl nästan inte ha den!?

5 kommentarer:

 1. Jag fick en brandsläckare i julklapp. En vit...
  Men jag tänker precis som du att det är bättre med en vit än ingen alls.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Absolut såå mycket bättre med en vit än ingen alls!

  SvaraRadera
 3. Klokt val där, med brandsläckaren!
  Den försvinner ju galant där den står!

  Apropå förra inlägget - ett liknande bord har jag också, men köpt på Coop för under hundringen! Få se hur länge det håller! Just nu står det på balkongen som har tak, kanske håller det längre då.
  Knepigt med möbler som står ute året om! På bild ser ditt bord helt OK ut.
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Vi hade också brandskyddsutbildning förra året med jobbet. Bra att få träna att släcka med både brandsläckare och filt.

  Har du målat brandsläckaren vit, eller finns det vita att köpa? Vi har en röd brandsläckare hänger på väggen i hallen i närheten av tvättstugan. Den skulle ju vara snyggare om den vore vit förstås, men jag är så van att den hänger där i hörnet att jag inte tänker på den...

  Vinterhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 5. Oj, så fint! Brandsprutor är bra men otroligt fula och ingen man vill ha i "möblerade rum" utom den där vita, den skulle jag absolut kunna ha inne! Det finns alltså vita att få tag i?

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!