onsdag 4 februari 2015

Många böcker bli're!

Från flera håll blev vi rådda att vänta med böckerna en vecka eller så, för att låta hårdvaxet sjunka in ordentligt i hyllplanen. Jag tycker vi var duktiga som klarade av att hålla oss i hela 2,5 dagar, hihi! Tjuvstarten gick redan igår kväll, men merparten av bokkassarna bar maken ner från vinden under dagen idag. Vi är båda smått rålösa över hur mycket den nya hyllan faktiskt rymmer! Jag förfogar över den vänstra halvan och maken över den högra, vilket innebär att vi har sex rejäla hyllplan var för normalstora böcker och ett extra högt hyllplan längst ner för folianter. Och många böcker bli're! 


I Malmö ställde vi skönlitteraturen i bokstavsordning efter författare, men nu blir det nog inte lika strikt. Det där med att färgsortera böckerna i hyllan är ju trendigt just nu, och det är säkert himla piffigt rent estetiskt, men för en gammal boknörd som mig känns det nästan lite som helgerån. Känner jag oss rätt, så kommer vi nog gå här och sätta upp, flytta om, ta bort och ställa tillbaka böcker ett bra tag framöver. 

10 kommentarer:

 1. Bokstavsordning är svårslaget! Speciellt när man snabbt vill ha tag på en viss bok...Och faktaböckerna tillsammans ämne för ämne... också praktiskt! Gissa varför vi ordnar dem så på biblioteken också! ;)

  SvaraRadera
 2. Snyggt!
  Färgsorterat, nja... Huller om bullar kan också vara bra :).

  Kram

  SvaraRadera
 3. ...och DÄR slog svenskläraren till med inte bara ett utan två för mig nya ord! "rålösa" och "folianter" ska googlas direkt :-)
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 4. Fin bokhylla ni har! Jag har mina böcker lite huller om buller, men samma författare bredvid varann det har jag. /ha en bra dag!

  SvaraRadera
 5. Vi kanske borde börja färgsortera böckerna på biblioteken också?! Det händer ju att man får frågor om en bok som var grön (eller någon annan färg). ;-) Annars är nog alfabetisk ordning på skönlitteratur och ämnesvis uppdelning av facklitteratur enklast i längden... Åtminstone om man vill hitta en särskild bok när man letar i hyllan.

  Hoppas nu att inte böckerna drar åt sig av vaxet, så att de blir kladdiga.

  Vinterhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 6. Som bibliotekarie säger jag att färgkoordinering är okej.

  Själv praktiserar jag oordning i hyllorna.

  Fördelen med det är att man gör oväntade fynd medan man letar efter en viss bok.

  SvaraRadera
 7. Håller med - att ställa böckerna efter färg är ett HELGERÅN !
  Jag har mina som på biblioteket efter innehåll. Skönlitteratur, deckare, kokböcker, trädgårdsböcker, personlig utveckling osv för sig.
  Efter att ha jobbat på bokförlag och varit med i åtskilliga bokklubbar har jag alldeles för mycket böcker och på något konstigt sätt fortsätter det att vandra in ännu fler böcker. Kanske dags för rensning (fy va svårt!) !
  Ha det så gott och njut av dina böcker !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 8. Åh, så härligt att få dit alla böcker, som legat och väntat!
  Det måste kännas härligt! Klart det är svårt att vänta. Ni gjorde säkert rätt.
  Det känns så hemtrevligt och ombonat med en bokhylla full med böcker!

  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 9. Färgkoordinering, bläää! Då behandlas böckerna som ett inslag i någon stylists arbete med inredning, och inte för vad de innehåller.

  SvaraRadera
 10. Anna/notonmusic5 februari 2015 22:43

  Det blev verkligen jättefint i hyllan! Vad kul :-)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!