lördag 21 februari 2015

Mrs Iceton flyttar in

Jag har länge tänkt att jag skulle fixa en lite större krukväxt till det lilla bordet i hallen innanför glasverandan. Byns finaste lilla blomsteraffär levererar, som vanligt! Det blev en kroton; en törelväxt som nästan ser ut som en liten buske eller ett litet träd. Jag gillar att bladverket skiftar i så många olika nyanser, allt från vitt till grönt till vinrött. Och så gillar jag att den har ett roligt namn: Mrs Iceton!


Som vanligt inträffade det märkliga fenomenet att jag kände ett starkt behov av att även köpa en ny kruka. (Konstigt det där.) De rostiga järnkrukorna var ju bara så himla läckra! Och så tänkte jag att det skulle vara snyggt med något mörkare, som kontrast mot de ljusa väggarna och den ljusgråa bordsskivan.


Sen råkade den matcha de gamla stolsbensljusstakarna från Fröjd ovanligt bra. Dem gillar jag himla mycket! På foten till den ena ligger det en trasig brosch, som trillade ur en av bokkassarna härom helgen. Var den kommer ifrån egentligen minns jag inte riktigt, men den får ligga framme och glittra, eftersom den är så himla dekorativ.


Nu laddar vi för skid-VM i Falun. Lite skidåkning är ju en bra sportlovsaktivitet, och att man kan ägna sig åt den sittandes i soffan är alldeles utmärkt. Heja Sverige!

8 kommentarer:

 1. Så fint det är i hallen!
  Har hört talas om att det är skidor på gång. Håller med dej, Heja Sverige!
  Här i Wales har skidor inte någon hög prioritet, men däremot rugby!!
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Det ser ut som att Mrs Iceton passar utmärkt i er hall! Krukan är jättesnygg och passar ju perfekt till. Hon ser verkligen ut att trivas!
  Vilken jättesöt brosch!

  Ha en fin helg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Perfekt soff-träning det där med skidor på tv. Damloppet var ju en riktigt pulshöjare dessutom.

  Lilla broschen är ju hur läcker som helst. Tänk att hitta en sådan i bokkassarna. Det gjorde minsann inte jag när jag packade upp mina böcker.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Vad fint du har det i din hörna där, perfekt med den krukan, och visst är det svårt att motstå när man ser en fin kruka! "min" blomsteraffär har alltför mycket fint... så visst kommer man hem med en och annan udda kruka ibland ;)

  Nog är det magnoliaknoppar på gång i din buske, härligt!

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 5. Så snyggt i hörnan både med växten och övrigt. Broschen helt underbar. Jag samlar på allt sånt glitter.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 6. Å vad du har fint i alla dina hörn! Det där vita lilla bordet är helt underbart! Ha så kul i Falun, glöm inte vinka om du passerar Avesta :-)

  SvaraRadera
 7. Så fint du har det i hallen och vilken härlig kruka du har till din nya växt.
  Ha en fin söndag
  Hanna

  SvaraRadera
 8. Underbar kruka du köpt! Mycket karaktär. Den passade bra in i din fina hall!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!