lördag 28 mars 2015

Tjuvstart på påsken

Nu tjuvstartar jag påsken med lite piff på verandatrappan. Lite tidigt kanske, men om en vecka ska man ju redan ta bort det, så det är bäst att passa på.


Jag brukar sätta fjädrar i hela snöbollsbusken, men det orkar jag inte i år. (Om en vecka ska man ju ta ner det igen, som sagt.) Det fick bli påskris i en kanna istället. Riset handlade jag inne på torget i Kristianstad idag, färdigpyntat och klart. Jag valde den mesigaste färgen på hela torget, men jag tycker det är riktigt sobert med de där gräddgula vipporna.


Den rostiga gamla ståltrådshönan rotade jag fram ur ladan, och stenäggen fick flytta hit från symaskinsbordet på uppfarten. Vi får väl se hur länge hönan står innan hon blåser omkull. Hon är lite rund under fötterna, om man säger så.


Inte så jättepyntat alltså, men lite så där lagom. Kanske sätter jag dit en påsklilja i kruka när det närmar sig påskhelgen, men annars räcker det med pynt för mig.

6 kommentarer:

 1. Så fint du har pyntat på trappan...lite lagom påsk bara! Hönan var verkligen fin.
  Önskar dig en skön helg, ta hand om dig!
  Kram,
  Titti

  SvaraRadera
 2. Snyggt pynt - känner igen det där med att hönan är rund under fötterna. Hos mig blåser hon lätt omkull men hon är ett trevligt påskpynt (och annars också).
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 3. Det ser jättefint ut med ditt påskpynt och man behöver ju inte överdriva!
  Det blir inte mycket mera här heller!
  En solig dag fick vi idag i alla fall, men det verkar ju vara varannandagsväder helt tiden nu!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Så fint du har dekorerat trappen! Härlig årstid vi går till mötes när man kan börja pynta och fixa utomhus! Fin söndag till dig!

  SvaraRadera
 5. Jättefint och jättelagom tycker jag! Just påskpynt kommer jag aldrig till skott med, kanske för att vi alltid åker till landet över påsk och då känns det knappt lönt därhemma.
  Ha ett skönt påsklov!
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 6. Nä, påskpynt behöver man inte så mycket av, ditt är alldeles lagom. Jag skulle kunna låta bli att ta fram nåt alls, men då blir det protester från den yngste i huset. Ska vi inte ta och påska upp lite här? Frågade han ett år när han tyckte det var så opåskigt så klockorna stannade.

  Jenny

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!