tisdag 28 april 2015

Trädgårdstisdag

Ikväll bänkar jag mig framför en ny säsong med Pernilla Månsson Colt och kompani, som i år huserar i SVT1 under namnet Trädgårdstisdag. I år hoppas jag på mindre mat (även om Tareq är en trevlig påg) och mer trädgård, mindre regisserat småtjafs och mer naturliga samtal. Äntligen tar man sig an byggnaderna och inför lite inför lite nytt blod i form av inredaren Malin Persson, vilket jag tror kan bli riktigt bra. 


Att det nog nästan verkar snudd på omöjligt för SVT att göra lika bra trädgårds-TV som BBC får man ta. (Ni har väl inte missat att den nya säsongen med Monty Don och hans vänner i det smått fantastiska Gardeners' World finns att hitta på YouTube?) Fast det ena behöver ju inte utesluta det andra; all trädgårds-TV är bra TV!

5 kommentarer:

 1. Har hört talas om denna Monty Don, och kommer att titta på youtube efter programmen.
  Jodå, ikväll är jag också bänkad och ganska matt, efter att ha fyllt en av mina pallkragar med 8(!) säckar jord! Jisses, så mycket! Potatisen satt och dillen sådd!
  Ser också fram emot mindre pladder och mera trädgård!
  Kram
  Lilsa

  SvaraRadera
 2. Ja, just det, nu skall jag sätta på teven, tack för påminnelsen! Hoppas också på mindre mat!

  SvaraRadera
 3. Snälla själar lägger ju upp de allra senaste Gardeners world-avsnitten oftast bara timmar efter att de sänts i England. Det tackar vi för. Sjuan har ryckt upp sig och visar förra säsongens GW och Love your garden med Alan Titchmarsh på lördag förmiddagar. Men jag fattar inte varför det ska vara så svårt att producera ett vettigt svenskt trädgårdsprogram.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Hänger ju inte alls med vad som går på svensk TV, men Gardner´s World har vi ju förstås här och det är kul att titta på.
  Ha en trevlig långhelg!

  SvaraRadera
 5. Och lägg märke till att programmet har TV:s bästa musikproducent. Alltid så bra musik i programmet.

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!