lördag 18 april 2015

Växthus i present!

Under dagen har vi haft besök av goda vänner, som tittade in för att lördagshänga lite i "Glesbygd" och för att efterskottsfira makens födelsedag med grillkorv, marängsviss och årets första rabarberpaj. De bästa presenterna fick nog ändå jag: En alldeles nyplockad bukett vitsippor...


... och ett begagnat litet växthus som har stått i våra vänners trädgård i Åkarp. Vilken lycka, säger jag! Jag startade ett eget växthuskonto redan i höstas, men det här blir toppen att börja med, innan jag har funderat ut vad det är jag egentligen behöver och vad jag egentligen vill ha. Än så länge är det bara glasrutorna som har kommit; aluminiumstommen har maken lovat köra förbi och hämta efter jobbet någon dag. Ett par nya glasrutor får vi beställa för att ersätta några söndriga, men det fixar vi lätt.


Jag tänker att växthuset ska få stå nere köksträdgården, till höger om spaljén. (Det är grannarnas gula uthus som skymtar bakom häcken, men om somrarna har vi en frodigt grön hasselhäcksvägg mellan oss.) Nu får jag anledning att äntligen fortsätta gräva bort gräset och gruslägga ytterligare en del, så att köksträdgården blir lite större. 


Kanske "möblerar" jag om lite grann, och kanske kommer det till ytterligare några pallkragar när jag är klar. Och tänk om jag äntligen kunde komma till skott och fixa det där kastanjestaketet runt hela härligheten. Tusen tack för den fina presenten, familjen W! Nu har jag ett nytt härligt trädgårdsprojekt att se fram emot! Och tänk, tomatplantorna har vi ju redan!

9 kommentarer:

 1. Vilken present och vilken lycka! Supersnällt!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Vad roligt! Grattis till drivhuset, det är mysigt att ha ett.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Men vilken lycka!!! Växthuskonto finns här också, få se vilket år det blir verklighet.

  SvaraRadera
 4. Grattis - skall bli spännande att följa och se hur köksträdgården och växthuset växer fram !
  Ha det så bra !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 5. Perfekta presenter:) Fina ugglor har du hittat med!
  Trevlig söndag!

  SvaraRadera
 6. Åh, vilken lycka att få ett växthus - bara sådär! Det kommer att bli perfekt bredvid spaljen där!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 7. Så roligt med växthus. Jag är inne på tredje året nu med växthus och kan inte annat säga att jag tycker det är det bästa vi fått i trädgården.
  Ha en toppen söndag
  Hanna

  SvaraRadera
 8. Vad kul!
  Det går ju för all del ha två växthus sen, det blir det nog här så småningom.

  SvaraRadera
 9. Så roligt att det kommer till en trädgård där det blir uppskattat! Jag lämnar det ifrån mig med lite sorg i hjärtat, det ska medges. Men med tanke på dränering och annat som måste göras där det nu stått och svårt med förvarning tills det arbetet är klart, är det bättre att du får njuta. Jag får skaffa ett nytt om något år eller så.

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!