måndag 22 juni 2015

Blomsterbulimiker

När grannen hojtade något över häcken om sommar-rea på Oppmanna plantskola, så hann hon nästan inte avsluta meningen förrän jag satt i passagerarsätet på hennes bil. Vi var där 40 minuter efter öppning imorse, och då var det redan fullt med folk där. ALLA perenner kostade 15 kronor, så ni kan tro att vi inte kom därifrån tomhänta. 


Som vanligt plockade jag sådant jag spontant tyckte om, och favoriter som redan finns i rabatterna hemma. Och som vanligt utan någon som helst plan på var jag ska plantera det. (Det brukar ordna sig, det där.) TJUGONIO plantor blev det, haha! Och då klådde jag minsann grannen med tre plantor. Vi var som två barn i en godisbutik, kan man lugnt säga.


Jag köpte två olika sorters stenkyndel, rosenkrage 'Robinson's Rosa', kinesisk kärleksört 'Carmen, anisisop 'Blue Fortune', sibiriskt älggräs 'Rosa Schleier', backtimjan och majbräken 'Frizelliae'. Den sistnämnda har fantastiska spröt som nästan ser ut som knypplade spetsband. Det är onekligen en häftig färgkombo med backtimjan i bakgrunden, men när jag planterar dem så hamnar de i olika rabatter.


Ni som tänker åka dit efter jobbet idag behöver inte göra sig besvär, för nu har vi tömt stället! Det var väl ett bra sätt att börja semestern på; nu har jag garanterat att göra dagarna framöver. Sicket angenämt problem! Och jag skrattar fortfarande åt grannens diagnos på oss två, när vi satt helt saliga i vår välfyllda bil på väg hem: Blomsterbulimiker! 

7 kommentarer:

 1. Mmm, rea gillas! Vilka fina inköp, bara att plantera nu då!

  SvaraRadera
 2. Vad underbart att få gå där och plocka allt som är fint! Såå avundsjuk ;-)
  Toppentillfälle att få lära sig mer om några nya växter!!
  Njut av semester och mys!

  SvaraRadera
 3. Blomsterbulimiker - ett nytt ord och så talande! :)
  Jag kan tänka mej att ni var i ert esse och passade på, om man säjer så!
  Vilka finingar du fick med dej hem, och det brukar ju lösas sej med placeringarna.

  Vilken toppenbörjan på semestern!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Ja sämre kan man ju ha det på sin semester...
  Ser ut som härliga fynd du har gjort!
  Önskar dig en fortsatt fin semester!
  Kram
  Jenny

  SvaraRadera
 5. Blomsterbulimikern på andra sidan häcken22 juni 2015 20:57

  Jag ler fortfarande salig efter dagens trädgårdsrus... Inget planterat än men jag tänker o tänker. Det lär nog börja grävas imorgon....

  SvaraRadera
 6. Din majbräken var verkligen fin! Rea på växter gillas alltid! Gjorde själv ett fynd förra veckan när jag skulle ha liguster plantor. Halva priset på Plantagen:))
  Ha en skön semester!

  SvaraRadera
 7. Vilken underbar start på semester - att få shoppa loss totalt !
  Vilket roligt "jobb" du har framför dig att fylla rabatterna !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!