onsdag 3 juni 2015

Det växer och frodas

Säga vad man vill om det myckna regnandet, men för trädgården är det nog iallafall inte så dumt. Perennerna växer och frodas, och det börjar bli vansinnigt lummigt och grönt i rabatterna. Som här vid snäckdammen, där det nästan börjar kännas som en liten djungel.


Rosen Schneewaltzer, som jag planterade vid rostornet för ett antal år sedan, börjar bli så där hög och tät som man drömmer om att alla ens rosor ska bli. Och jag måste säga att jag verkligen gillar det rödgröna bladverket.


Päronträdet har fällt alla sina blommor rakt ner i snäckdammen, där vattnet har blivit härligt brunt som i en riktig skogstjärn. Nästan synd att tömma och byta till nytt, hihi! Nu går jag mest och väntar på att irisarna ska blomma. Knopparna syns inte riktigt på bilden, men de finns där.


Att trycka ner några överblivna alliumlökar framför den japanska blodlönnen blev en ganska knasig kombination. Inte så genomtänkt, men ändå lite kul samtidigt! Lila och rött ihop känns nästan lite 70-tal, eller vad säger ni?


Idag blåser det nästan full storm ute. Jag stannar inomhus och kurar och laddar istället för fint väder till helgen. För det har SMHI lovat!

5 kommentarer:

 1. Så fint ditt rostorn har blivit! Jag satte en Sympathie i höstas, men det lär dröja innan den har vuxit till sig som din har. Nåja, den som väntar på något gott...
  Låt oss hoppas att vädergudarna är med oss till helgen, för det är mycket som behöver göras. :-)
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 2. Ååh, så vackert du har det! Där kring dammen är det ju rena utställningsträdgården! Fantastiskt fint! Och jag ser avundsjukt på ditt Löjtnanshjärta! SÅ STOR och vacker! För att inte tala om allt det andra!

  Ja, det verkar ju som om växtligheten trivs väldigt bra, det är bara vi som fryyyser och våndas och längtar efter sommaren - den riktiga och lite varmare!

  Ja här är det också halv storm. Nyss hemkommen från körrep. och jag höll på att frysa ihjäl i blåsten och knappt 10 grader ute! Brrrr!

  Jag kan ändå njuta av dina vackra sommarträdgårdsbilder!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Så fint du har det!Lummigt o grön!.. Det är fint då det är tätt så man inte ser jorden! Och 70 tal är ju häftigt..hoppas på bra väder gör vi också för nu har det regnat så det räcker bra till.Idag har vi sol o +13...blå himmel, blåser hårt! Ha en bra helg.

  SvaraRadera
 4. Jag älskar kombinationen med lönnen och alliumen - s.k. "Kenzofärger" är ju dessutom lite inne just nu, så du är helt rätt trendmässigt :-).
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 5. Vilken fantastisk trädgård - älskar den där frodiga "djungel"-känslan. Själv har jag inte nåt sinne för växter överhuvudtaget, men nästa år när fasaden är klar så ska vi ta tag i trädgården. Ha en skön nationaldag!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!