onsdag 24 juni 2015

Grävning och grus

På lördag ska vi köra och hämta hem mitt "fådda" växthus. Stor anledning att sätta igång med förarbetet, således. Redan igår var vi på vår lokala bygghandel och skaffade impregnerade syllar som det ska stå på, och idag började jag gräva bort gräs nere vid köksträdgården, där vi ska ställa det.


På eftermiddagen levererade Bröderna Hall fyra ton naturgrus, som bland annat ska användas nere i köksträdgården. Nog kan man kalla det bra service, när man beställer ena dagen och leveransen kommer dagen efter. Sällan är jag så lycklig som när jag har en grushög på uppfarten, hihi! (Till och med lerigt grus...)


Som vanligt hade jag jord upp till hårfästet när dagen var slut; jag gräver visst med hela kroppen. Mer gräs ska bort imorgon, men jag kände mig ändå ganska nöjd när jag packade ihop mina grejer efter ett gott dagsverke. 


Som vanligt kan jag knappt bärga mig innan gruset kommer på plats, men en tur till stan för att inhandla mer markduk får det nog också bli imorgon. Det är nog bäst att göra det direkt på förmiddagen, INNAN jag börjar skita ner mig...

5 kommentarer:

 1. Så roligt med växthus och när det går undan. Har inte tålamod med segdragna projekt. Skönt med snabba leveranser också. Sånt gillas. Ska bli kul att se när ni monterat.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 2. Åh, vilket roligt projekt! Detta ska jag sannerligen följa. Själv älskar jag mitt växthus och kan inte tänka mig en trädgård utan det. Tänk så mycket mer möjligheter man får!

  Ha det riktigt bra!

  SvaraRadera
 3. Roligt jobb!
  Det blir nog kanonbra det där.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Kul med projekt!
  Det är ju väder till att hålla igång - värmer inte solen kan väl lite grävande hålla en varm...
  Kommer att följas ;-) !

  Kramar

  SvaraRadera
 5. oj ett växthus, jag vill ju också ha ett sånt, helst ett av gamla fönster!Man kan ju göra så mycket om man har ett sånt, med sådd o allt möjligt.Din doftranka va fin o jag vet hur de doftar underbart..Har haft en för länge sen men den dog.Jordgubbar är ju ett + då det är sommar fast det spöregnar mellan varven. ha en bra grävdag!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!