måndag 1 juni 2015

Premiärpion

Och helt plötsligt så har de första pionerna slagit ut på Solhäll! Just den här plantan står och gottar sig i sol och lä på sydvästhörnan av huset, så den brukar vara premiärpion varje år. Sicken primadonna! Namnet har jag slarvat bort... Är det en vanlig hederlig bondpion, tro?


I bakgrunden blommar kirgislök, en och annan tulpan och ett helt gäng spanska klockhyacinter i en salig röra. Kantnepetan är på gång och den rejält nedklippta fjärilsbusken likaså. Det ger onekligen ett ganska otuktat intryck när lökar och perenner är på gång samtidigt, men jag gillar det vilda!


Pioner finns det på flera ställen här hemma i trädgården, men de andra ser ut att dröja ett tag till. Inte mig emot att allt det ljuvliga inte kommer samtidigt! 

5 kommentarer:

 1. Love your garden! It's wonderful!

  Hugs from Spain

  Marina

  SvaraRadera
 2. Åh, pionernas månad i juni! Ja, det borde vara en bondpion. Mina är nästan utslagna här och de doftar inte, men är sååå vackra! Vilken lycka det är!
  Nu hoppas vi på junivärmen!
  Kantnepetan är så dekorativ och vacker, bara man kan freda den för katterna. Hos mej har grannkatten redan gnagt av den nya som jag köpte - den var totalt nergnagd och syns knapp! Dina verkar ha klarat sej fint!
  Varmare juni önskar vi nu!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Ack du ljuvliga piontid, den är så välkommen! Min första är en buskpion, den håller på att blomma ut redan, men nästa är min bondpion, den ser nästan ut som din, så det är nog också en hederlig bonde! ;)

  Ha det gott o njut!
  Gunilla

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!