lördag 25 juli 2015

Rena rama drömmen

Med det tyska regnovädret på ingång satte maken och jag lite fart i förmiddags. Nu är kastanjestaketet äntligen uppe, och hurra vad fint det blev! Precis så där naturligt spretigt och Beatrice Potter-charmigt som jag hoppades på. Det är nästan så jag blir lite tårögd!


Kanske finns det andra sätt som är bättre, men vi fäste staketet med rostfri skruv i pålarna; ibland genom öglor i ståltråden och ibland rakt igenom en träspjäla. Det håller väl inte för en stormande tjur precis, men en och annan höststorm ska det nog tåla. Pålarna ska jag nog ta och såga av en bit sen, så att de smälter in lite mer i helheten.


Sen kom regnet. Och sicket regn, sen. Men vem bryr sig om det när man har så roligt? Dessutom har man ju regnkläder för just sådana tillfällen. Jag körde några lass sten och flera lass grus för att börja fixa till slutfinishen i köksträdgården. När det började åska satte jag mig i växthuset och kurade. Så himla myyyyyysigt med smattrande regn på glasrutorna!


Jag ska kratta ut gruset lite bättre sen; i synnerhet runt pallkragarna där det kom lite ojämnt. På bilden ser det nästan ut som om den bortersta pallkragen håller på att sjunka ner i jorden, hihi! Ingången är inget speciellt än så länge, bara en öppning mellan två pålar som rymmer en skottkärra. Kanske hittar jag på något roligare här framöver.


Att fota i ösregn är ingen höjdare, men nu har ni iallafall fått en liten tjuvtitt på hur det blir. "I en trädgård är drömmarna alltid större än verkligheten," sa de i TV-programmet 'Strömsö' på SVT häromdagen. Det tyckte jag var så himla bra sagt då, fast nu tycker jag minsann att min verklighet har blivit rena rama drömmen.

9 kommentarer:

 1. Såå fint det blev - jättesnyggt med de röda pallkragarna mot det nya staketet!!
  Vet ju att du länge drömt om ett kastanjestaket och det måste kännas härligt nu när det blivit verklighet. Jag var också överlycklig när jag fick upp mitt runt köksträdgården. Nu är jag jättesugen på en grind också, får se om vi kan snickra en istället för dom är ganska dyra.
  Nu får du njuta av att drömmen blivit verklighet !!!
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Tårögd - eller kanske var det en regndroppe...? ;) SKämt åsido, vad himla fint det blev, riktigt Beatrice Potter-charmigt!! Här kommer du att trivas bra, vilket jobb ni ar gjort! Jag blir riktigt avis...!

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 3. Oj, så fint! Supersnyggt! och väldigt inspirerande. Nästa år måste jag nog göra om min köksträdgård.
  Underbar bild på dig! :-)

  SvaraRadera
 4. Jättefint! Det är svettigt att köra sten och grus, kan lika gärna göras när det inte är för varmt. Vi har haft kalasväder idag och fått mycket gjort vi med, men sen blev det mulet och hammockhäng för min del. Nu lägger jag mig i soffan med en bra film och inväntar tokregnet.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Meeeen... Hur fint blev inte det?!? Åhhh vilken dröm alltså!!
  Önskar dig en fortsatt fin kväll!
  Kram
  Jenny

  SvaraRadera
 6. Här är en till som blev tårögd. Så fint det blev. Rena rama drömträdgården./Kram Titti

  SvaraRadera
 7. Vad fint det blev!
  Här Wales regnar det oxå idag, men igår sken solen, så hoppas ni fått den idag!
  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 8. VAd fint ni har gjort! Vilket fint pallkrageland. Grattis till det.
  Det är så sant drömmarna är alltid större än verkligheten men ert projekt måste ju vara en dröm som gott i uppfyllelse.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 9. Jag tycker också att det är rena rama drömmen! Staketet är bara "to die for" - jag skulle så gärna ha ett sådant men har inte riktigt listat ut var och hur än...:-)
  Kram
  Elin

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!