söndag 27 september 2015

Peppar peppar

Så sent som förra helgen stod jag i köket och konstaterade att vår kaffebryggare från Cuisinart verkligen var ett fantastiskt köp. Jag fick den i julklapp av maken 2003, och sedan dess har den troget levererat kopp efter kopp, utan det minsta knot. "Peppar peppar, ta i trä" lade jag till för säkerhets skull, för man vet ju hur det går troll i saker ibland. Att vara skrockfull hjälpte visst inte ett dugg, för i måndags morse var bryggaren sten död...

Bild från Cuisinart

Maken klappade liv i den för en kort stund, men sen insåg vi att det var lika bra att avbryta återupplivningsförsöken. Efter att ha bryggt kaffe manuellt med kastrullvatten resten av veckan, så tröttnade jag idag och klickade hem en ny bryggare på nätet. Helst hade jag velat ha samma modell som vår gamla, men efter 12 år så har den utgått ur sortimentet. Det blev iallafall en liknande modell av samma märke. Om 1-2 arbetsdagar hoppas jag vi kan brygga kaffe igen. Och att den nya bryggaren också håller i minst 12 år. "Peppar peppar, ta i trä..."

3 kommentarer:

 1. Blir nog bra med den nya! Vi har en tvättmaskin som lagt av ett par gånger, men om man tar till våld så brukar den funka igen efter ett par dagar.mkanske den behöver en time out ibland. Men nu har vi ny tvättstuga på gång så vi hoppas den håller tills den är klar i alla fall.

  SvaraRadera
 2. 12 år är ju helt fantastiskt. Vår är inne på det också men det står en ny i förrådet och väntar. Visserligen ett annat märke. Maken passade på när det var halva priset. Han brukar alltid säga det är bra att ha extra.
  Samma med dammsugare och jag brände slut på dammsugaren häromdagen och då var det bara att gå ut i förrådet och hämta.
  Ha en skön vecka
  Annika

  SvaraRadera
 3. Alltid så mysigt att läsa Din blogg, den gör mig glad och inspirerad:)! Funderar på en ny kaffebryggare o fick ett bra tips här! Bara en liten undran...jag gillar riktigt varmt kaffe, hur blir det med denna "maskinen":)?

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!