tisdag 8 september 2015

Skördetid

Jag förväntade mig egentligen inte så mycket skörd i växthuset den här första sommaren, eftersom det mesta kom in där lite sent på säsongen, men det är minsann rena rama godisbutiken där inne nu! (Ja, en liten sådan iallafall.) På hyllan växer paprika och chili... 


... och ytterligare tre paprikaplantor bär frukt i krukor på andra ställen här inne. Just nu finns det både gula, röda och gröna, mums!


Tomater kommer det nya hela tiden. Dem äter vi på plats, eftersom de är allra godast solvarma. Med växthus blir tomatsäsongen onekligen längre; jag hoppas att vi kan mumsa tomater ett bra tag till.


Gurkplantan växte ute i en pallkrage tidigare, men den tog sig inte så bra, så jag grävde upp den och planterade om den i en kruka och ställde in här. Och titta, nu kommer det minsann små gurkor!


Även ute i pallkragarna kan vi skörda saker, trots att jag sådde och planterade extremt lite där ute i år. (Jag ville inte greja för mycket, eftersom vi inte riktigt visste om vi skulle behöva flytta pallkragarna för att göra plats för växthuset. Nu behövde vi inte det, men det visste jag inte innan.) Den vita squashen i mitten på bilden knipsade jag av häromdagen. Den är så fin att jag inte ids äta upp den, så den får hänga med prydnadspumporna på korgfatet. Där platsar den bra!


Och ikväll har vi ätit falukorv i ugn med egenodlad spenat och basilika. Nog känner man sig rik när man kan äta det man odlat i sin egen köksträdgård, och nog känns det bra att veta vad man faktiskt stoppar i sig. Jag längtar redan till nästa säsong. Då ska jag odla på riktigt!

7 kommentarer:

 1. Visst är det härligt med egen skörd! Växthuset gör ju jättemycket till! Tänk, tomater! Mina lär nog aldrig mogna på balkongen! :)
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Roligt att ha lite att skörda fast att man inte räknade med det, kan man verkligen kalla en bonus. Jag har inte heller haft så mycket igång i odlingarna i år, får hoppas på bättring till nästa år:) Ha det fint!
  Varma hälsningar,
  Sofie

  SvaraRadera
 3. Växthus gör verkligen en enorm skillnad! Jag har redan börjat fundera på vad jag kan flytta in i växthuset när det blir för kallt ute - fördelen med krukodlat!
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 4. Härligt både med skörd och växthus!

  Hösthälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 5. Vilken skördfröjd! Och så härliga bilder! Det vattnas i munnen!

  SvaraRadera
 6. Ja då är man rik, vad roligt att det blev så mycket ändå. Tänk nästa år ... Mina paprikor och tomater är sena, ingen skörd ännu.

  SvaraRadera
 7. Åh vilket mysigt växthus!
  Blir så inspirerad till vårt egna som vi kommer kunna använda till nästa år!
  Och vad fint det var med symaskinsbordet och terrakotta-krukorna!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!