söndag 11 oktober 2015

Vilken fröjd!

Vilken fröjd att tassa barfota igenom hallen på söndagsmorgonen och mötas av morgonsolen som silar in genom köksfönstret. Och vilken fröjd att det luktar rent och fräscht, och att det inte knastrar under fötterna. Jag älskar mitt hus ännu mer när det är nystädat!


Jag konstaterar att jag får bakläxa på gårdagens fönsterputsning (chansningen att det skulle räcka med lite glasspray och hushållspapper lyckades visst inte så bra), men inte ens de flammiga rutorna förtar det njutbara i stunden. 


Jag tar ner kaffemugg och filmjölksskål från hyllan utan att behöva förfasas över damm och flottfläckar. Varför kan vi inte ha det så jämt?


Dagen efter storstädning är onekligen den allra bästa dagen. Och i skrivande stund fylls hela huset med ljuvliga dofter från köket, där maken har en stor gryta beuf bourguignon puttrandes på spisen. Vilken fröjd!

5 kommentarer:

 1. I totally agree with you! Great!

  Marina from the South of Spain

  http://marinainblue.blogspot.com.es/

  SvaraRadera
 2. jag önskar också det..att jämnt ha det "storstädat", ännu har jag inte tvättat nå fönster men det kommer väl, kanske i nästa vecka då de har lovat varmare..Du (ni) har det så himla mysigt i ert hus!! Ha en bra söndag!

  SvaraRadera
 3. Härligt kök i fina färger du har! Dessutom nystädat alltså. Kan väl inte bli bättre!
  Ha det gott!
  Ann

  SvaraRadera
 4. Ja, så härligt det låter! Vilken skön känsla! Önskar att jag också kommer dithän med min städning, men mmåste städa på torpet först - trädgården där är inte vinter-klar ännu!
  Fortsätt du och njut av det nystädade hus!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Nystädat, visst är det så underbart så man nästan svimmar lite. Inte direkt så hos mig nu, lite halvstädat så där, men jag har jobbat hela helgen och de andra har visst haft fullt upp. Nu är det ostkrokedags i soffan!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!