lördag 10 oktober 2015

Operation storstädning

Idag har vi ägnat oss åt operation storstädning på Solhäll. Det var inte en dag för tidigt, för hela huset hade börjat kännas som en santiär oangelägenhet. Nu är det dammtorkat, dammsuget, såpskurat och vädrat i varendaste liten vrå. Hyllorna i köket är avtorkade, och varenda liten pinal är diskad och ställd tillbaka på plats. Fönstren i köket är putsade, lakanen i sängen är nytvättade och filtar och mattor ristade. 


Kvar på farstutrappen står återvinning som ska ut i ladan för sortering och några sista mattor som ska in, så fort trägolven har torkat. Med paus för lunch och eftermiddagskaffe kan jag konstatera att det har tagit nästan hela dagen. Men vilken lycka nu när allt är rent och ljuvligt! Man borde städa oftare...

6 kommentarer:

 1. Japp, man borde städa oftare! Jag fick äntligen tummarna ur idag också, och det är ju så skönt (och fint) när det är gjort. Men jag var inte alls så noggrann som ni. Lite dammsugning, golvtorkning och damning fick räcka.

  Ha en fortsatt skön helg!
  Det har du ju verkligen förtjänat nu...
  Kram

  SvaraRadera
 2. Åh, vilken skön känsla när allt är renskurat och fixat! Det skulle behövas här också, och nån dag kanske även jag hinner få till lite höststädning innan kylan är över oss! Igår var det riktigt kallt här, frost och vitt i morse! Så...det börjar märkas att det är höst på riktigt!
  Ha en fortsatt skön helg och njut av ert renstädade hus!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Sanitär olägenhet:) Det är nog att ta i men visst är det ljuvligt när det både doftar och känns rent!
  Skorpan

  SvaraRadera
 4. Så skönt för dig. Här har jag det projektet kvar. Det får bli när jag njutit färdigt i trädgården och i bästa fall till jul.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 5. Så ljuvligt att lägga sig på kvällen, trött efter dagens slit, men med doftande rent runtom sig. Kan inte bli bättre, haha.
  Hoppas du får en fin söndag.
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 6. Fniss - sanitär oangelägenhet, kul...:-) Krypa ner mellan nytvättade lakan, det bästa som finns! Här går jag nästan och väntar på en regnhelg så att man kan ta tag i alla inneprojekt, men "tyvärr" måste man ju vara utomhus när solen skiner!
  Kram
  Elin

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!