söndag 6 december 2015

Andra advent

Om man tyckte att det var trist väder igår, så är det ingenting mot hur vädret är idag. Gick solen upp överhuvudtaget imorse? Ett blött plåttak utanför sovrumsfönstret bjuder väl inte på den bästa adventsstämningen precis. (Förutom det faktum att ladan åtminstone är röd.) Tur att man kan kompensera den trista utsidan med lite extra myspysbelysning på insidan. 


Våra fönster är så små, och vi har så lågt i tak att det tyvärr inte riktigt funkar att hänga upp stora fina pappersstjärnor här hemma, men en liten stjärna på lampfot får tjänstgöra som en OK kompromiss. Den har faktiskt hängt med ända sedan lägenhetstiden i "Storstad", så den börjar få några år på nacken.


Fårskinn i sängen och granatäpplen på fönsterbrädan är ett himla enkelt sätt att skapa lagom mycket julstämning i sovrummet. Bollslingan från Iris Lights hängde jag upp till advent förra året, och det blev så mysigt i det annars väldigt trista hörnet, så den fick hänga kvar året runt. Den kommer nog att vara kvar där nästa år också...

11 kommentarer:

 1. Grå fårskinn är så snyggt. En fd arbetskompis har får som går på naturbete och jag har flera gånger funderat på att köpa en fäll. För det ger som du skriver så mycket stämning. Dessutom varmt att ha bakom ryggen när man fryser. Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Det är samma här men jag verkligen gillar stjärnor på fot.
  Har kan jag inte se ut för fönstren är så smutsiga och det är ingen ide att att putsa dem ännu.
  När det har blåst färdigt skall jag ut och putsa.
  Allt har ordnat upp sig efter stormen men 3 hus blev skade i vår by så jag är så glad att vi inte blev mera drabbade än vad vi blev.
  När börjar du på insta?
  Ha en skön kväll
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ett konto på Instagram och läser med nöje andras inlägg, men har kommit fram till att jag inte behöver ett ställe till att hålla uppdaterat. ;-) Dessutom tycker jag inte riktigt att formatet passar mitt sätt att fota och skriva. Men man ska väl aldrig säga aldrig...

   Radera
 3. Vädret är verkligen bedrövligt på alla sätt, men du har lyckats få så fint i ditt fönster! De enkla medlen är det allra bästa!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Oj, vad sjtärnor och ljusstakar var efterlängtade i år. Kunde knappt bärga mig innan jag fick tända. Känns extra mörkt och dystert i år, men inne höjs genast mysfaktorn så fort man tänder ett ljus. Trevlig smidesstake i all sin enkelhet och granatäpplen fint pynt. Varför har jag inte köpt såna... skriva upp på listan med en gång.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 5. En lille hilsen fra Danmark. Det ser ud til at I har et hyggeligt sted. Småt men godt ;-)

  Hilsen
  Finn

  SvaraRadera
 6. Hej Hyggeligt at følge din blogg og dine fynd. Det inspirerer mig. Jeg vill bare spørge til den hvide stol du har i sovrummet, har du købt den på hästveda marknad ? og så malet den hvid.

  Hälsninga Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stolen är köpt på ett loppisställe i Osby, men jag har sett liknande på flera andra loppisar. Den var träbrun när jag köpte den, så mycket riktigt har jag målat den vit.

   Tack för att du tittar in och tar dig tid att kommentera!

   Radera
 7. Men det var ju rött och fint utanför, som sagt. Mysigt hos dig, tänk vad fort tiden går!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 8. Vilket himla bra tips med granatäpple på fönsterbrädan! Ska genast ut och köpa! De är ju så vackra....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fruktdisken på Konsum har mycket bra pynt att erbjuda! ;-)

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!