tisdag 29 december 2015

Hej D7200!

Redan i somras började jag drömma om en ny kamera. Min gamla Nikon D60 har varit en trogen kamrat i över 7 år och börjar onekligen bli lite sliten, och jag känner mig redo att utveckla mitt fotograferande vidare med lite bättre teknik. Efter ganska gedigen efterforskning av vad som skulle kunna funka för mig på den nivån jag befinner mig nu (typ erfaren entusiast), kan jag idag hälsa min nya kompis välkommen: Nikon D7200!


Jag valde att köpa kamerahuset i paket med ett Nikkor-objektiv med rejäl zoom (AF-S DX 18-140mm f/3.5-5.6G). För att lösa dilemmat med hopplös inomhusfotografering så här års (och för att kunna fotografera skarpa närbilder och porträttbilder med så där härligt suddiga bakgrunder) valde jag även att komplettera med ett ljusstarkt fast Nikkor-objektiv (AF-S DX 35mm f/1.8G). Båda objektiven har jag dessutom kompletterat med UV-filter, vilket känns som en bra drulleförsäkring för en klumpeduns som undertecknad. (Filtret skyddar bra mot repor och stötar, vilket en kamera får räkna med i min ägo.)

Ikväll är jag verkligen en happy camper! Jag ser fram emot att lära känna min nya vän lite närmare och tackar mig själv för att jag var så klok att jag ansökte om semester ända fram till den 4 januari. Min käre make inser redan att han inte kommer se röken av mig mer i år, hihi!

3 kommentarer:

 1. Åh vad kul med en ny kamera! Det ljusstarka objektivet lät också intressant....Är inte så värst insatt i sånt nu...men vill gärna ta foton inomhus UTAN blixt men det blir antingen väldigt gult , vilket kan vara ok ibland men värre är det om det blir suddigt....skulle nog behöva lära mig mer och kanske uppgradera kameran lite....Hoppas du får roligt med din nya kamera!
  Nettan

  SvaraRadera
 2. Härligt med ny kamera, roligt att få testa och utforska den på riktigt. Apropå föregående inlägg så har jag också gjort det en gång, dock satt nyckeln inte i riktigt så länge( tack och lov med tanke på att bilnyckeln också satt där och bilen stod alldeles bredvid). Vilken tur att det inte hände något:) Ha det fint!
  Varma hälsningar,
  Sofie

  SvaraRadera
 3. Kul, grattis till ett bra val! Jag har något liknande, Nikon D7100, som jag köpte för ett år sen, och så ett extra objektiv, Nikkor AF-S 50mm f/1.8, som jag är jättenöjd med! Det blir ju så mycket roligare med en bra kamera!
  Önskar dig ett gott slut och ett gott nytt år!
  Gunilla

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!