torsdag 31 december 2015

Hej då 2015!

När jag ser tillbaka på det gångna året, så inser jag att 2015 faktiskt blev ett år då många drömmar uppfylldes. Redan i början av året tog vi äntligen tag i  den flera år gamla drömmen att platsbygga en bokhylla bredvid soffan i röda rummet. Oj, vad bra det blev! Rummet fick en helt annan karaktär Och äntligen kunde vi ta fram våra böcker, som legat nerpackade i kassar på vinden sedan flytten från "Storstad" för fem år sedan.


Under påskveckan infriade vi en gammal dröm om att resa till New York. Det var onekligen en mäktig känsla att vandra runt på Manhattan, spana in alla kända platser man sett på TV och film och bara insupa storstadsatmosfären. Resan gav mersmak, och både maken och jag konstaterar att vi gärna återvänder till "The Big Apple" igen.


I trädgården hände det också saker. I nästan ett halvt decennium har jag gått och väntat på att min pyttelilla magnolia ska blomma, och i våras gjorde den äntligen det. De ljuva blommorna gav mig nästan glädjefnatt! Den som väntar på något gott...


Fler trädgårdsdrömmar infriades 2015. Min dröm om ett växthus i köksträdgården fick en oväntad lösning, när vi plötsligt fick "ärva" ett gammalt Elite-växthus från goda vänner som ville bli av med det. Det satte igång ett stort grävprojekt och en rokad i köksträdgården, och när allt var klart kunde jag inte annat än känna mig odrägligt nöjd med resultatet.


I mina drömmar om ett växthus hade jag sett hur jag skulle inreda det med coola gamla loppisfynd, och det gjorde jag också. Åtskilliga loppisbesök blev det under sommaren, och nog gav det resultat. Det är makalöst vilka härliga saker man kan hitta, om man bara tar sig tid att leta! (Och gräva bland en massa bråte...) 


När växthuset väl var på plats föll det sig naturligt att också uppfylla drömmen om ett kastanjestaket. Det levererades på rulle och var nästan löjligt lätt att sätta upp. Den här bilden har jag sett framför mig i åratal, och nu är den sann!


"Vilket drömställe! Någon gång ska jag bo där", har jag sagt varje sommar när vi har varit i Ängelsberg i samband med våra släktbesök i Västmanland och passerat makalöst fina Villa Englaro. I somras gjorde maken och jag slag i saken och tog in där ett par dagar i juli. Det var nästan så att jag inte ville åka därifrån!


En annan dröm (som jag har tjatat om i tid och otid här på bloggen) har varit att hitta ett vitrinskåp att ha i gröna rummet. Jag har ju ett gäng gamla fönster i ladan som jag länge funderat på att bygga ihop till något, men efter en sensommarauktion här i byn ändrades planen. Jag hittade nämligen ett alldeles lagom stort väggskåp, och efter lite renovering, målning och inglasning så hänger det äntligen på plats. 


Som pricken över i avslutade jag året med att äntligen köpa den där kameran jag har gått och drömt om så länge. Sammanfattningsvis kan jag alltså konstatera att 2015 blev ett oförskämt fint år för Fröken Grön, om än skuggat av den oro och strid ute i världen som naturligtvis inte lämnar någon av oss oberörd. Nog kan jag gå och drömma om att min magnolia ska blomma i vår också, men mest av allt hoppas jag att 2016 blir ett fredens år.

Gott slut, kära läsare! Utan er vore den här bloggen alldeles trist och tråkig. Tack för alla fina kommentarer, all uppmuntran och alla glada tillrop under året som gått. Hoppas att ni vill titta in här igen nästa år!

15 kommentarer:

 1. Ja det va inget dåligt år med snå mycket häftigt i bagaget🙌
  Självklart tittar jag in fast jag inte kommenterar varje gång,du har såååå härlig blogg.

  SvaraRadera
 2. Önskar dig detsamma ett underbart avslut på detta år och ett magiskt nytt år!!

  SvaraRadera
 3. Tack för all trevlig läsning. Det är alltid inspirerande att kika in hos dig.
  Gott nytt år!

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig kvalkad, både min inblickar från insidan och utsidan!
  Ett GOTT NYTT ÅR, önskar jag dej och ditt fina Solhäll!
  Kramar
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Vilken fin sammanställning du gjort av året!
  Roligt att läsa ...........

  Ett riktigt gott nytt år önskar jag dig nu,
  kram Anneli

  SvaraRadera
 6. Tack för all inspiration och härliga inlägg du bjudit på under året!
  Ett riktigt Gott Nytt 2016 önskar jag dig !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 7. Godt nyttår! Takk for herlig og inspirerende blogg.

  SvaraRadera
 8. Det var en fin summering! Du inspirerar alltid Anna-Karin!
  Gott nytt år önskar vi från grannbyn

  SvaraRadera
 9. Härligt år du har haft. Du bor ju redan i ett drömhus ju....tycker jag.
  Kul att fått träffa dig under 2015. Sedan måste jag säga igen att du skriver så trevligt här på bloggen även om jag inte hinner läsa allt så tittar jag oftare än jag skriver till dig.
  Gott slut och Gott Nytt år
  Annika

  SvaraRadera
 10. Tack från mig med för all trevlig läsning och fina bilder du delat med dig av!
  Gott nytt 2016
  Skorpan

  SvaraRadera
 11. Vilket härligt år! Självklart fortsätter jag att kika in hos dig! Gott nytt år!!
  Kram Marie L

  SvaraRadera
 12. Tack för titten på ditt positiva år. Lite som i en Elsa Beskow saga, mycket passande namn du har på bloggen ....... Och känslan är klart där i huset.
  Missa inte att läsa förutsägelserna hos mig inför 2016. Kan avslöja att detta året också ser positivt ut.
  Gott Nytt år
  Luna

  SvaraRadera
 13. Ja vad mycket roligt du haft under året! Tack för att du delar med dig med fina inlägg och bilder! Har också varit i N.Y. och vill gärna åka dit igen någon gång. Hann bara se och uppleva en liten del av allt intressant som man skulle kunna hitta på, var ju bara där några dagar.....kanske en vacker dag....
  Växthuset är hur charmigt som helst med alla dina små loppisfynd!
  Önskar dig också ett riktigt GOTT NYTT ÅR 2016!!! Och jag kommer appselut att fortsätta kika in här för det är en av mina favoritbloggar...och såna växer inte på träd kan jag lova!
  Kram/Nettan

  SvaraRadera
 14. Så mycket som har hänt hos er under 2015. Önskar er ett Gott Nytt År 2016 också!

  Hos oss blev det ledsamt när Tiger lämnade oss i mitten av november. Men sedan lillkissen Felix flyttade in några veckor senare får vi glädja oss åt honom i stället.

  Nyårshälsningar från
  Elisabet och lillkissen Felix

  SvaraRadera
 15. Tack för att vi fått följa dig det här året, Fröken Grön! Och god fortsättning! Det har varit jättekul att inspireras av dina fantastiska bilder (och drömma om att vi en dag kanske kan komma lika långt som ni) ; )
  Ser fram emot ett lika fint 2016!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!