tisdag 1 december 2015

Kopparkottar

På 5-kronorshyllan på en av våra lokala välgörenhetsloppisar hittade jag två kottar i någon slags keramik. Kanske inte det snyggaste man har sett, men jag gillar ju kottar och tänkte som vanligt att allt går att måla om.


Väl hemma dröjde det inte så länge förrän jag kom på att jag kunde testa att använda Magic Metallic-färgerna jag köpte tidigare i år. (Läs mer om färgerna HÄR.) Jag penslade kottarna i Dark Bronze och sprayade sedan över Green Patina och lät dem reagera tillsammans. 


Resultatet ser faktiskt lite grann ut som ärgig koppar. Ganska läckert ändå, får jag säga, även om det säkert hade blivit ännu bättre om jag följt instruktioner och torktider lite bättre. (Inte riktigt min grej det där med att vänta...) Färgen är lätt att jobba med, och jag har fått lite mersmak på att prova den på andra saker. 


Lite extra roligt var det när jag googlade namnet Mörse Sweden, som står på ett klistermärke under den ena kotten. Det visade sig nämligen vara ett grossistföretag grundat 1952 just här i byn där jag bor. Det fanns visst kvar så sent som 2010. Det är mycket man inte vet om sin egen hembygd, men jag får väl skylla på att jag är "utböling", hihi!

5 kommentarer:

 1. Läckert! Vilka häftiga färger, låter som att det är mycket som lever farligt nu =)

  SvaraRadera
 2. Snyggt o jätteläckert!
  Skorpan

  SvaraRadera
 3. Underbara kottar - jag gillade dem t o m i ursprungsfärgerna även om de blev några strån vassare med patinerad koppar! Måste vara härligt att bo mitt i Loppislandet :-)
  Kram Elin

  SvaraRadera
 4. Vilken bra loppis där man kan göra såna fynd. Superfina när du fixat med dom!!!

  SvaraRadera
 5. Jeg kan se vi har fælles interesser og smag. Jeg er forgabt i irret kobber og har også eksperimenteret med effektmaling. Jeg har dog ikke prøvet denne magiske type maling endnu :-) Tak for at dele.

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!