lördag 26 december 2015

Snöiga fönster

Det har varit den varmaste julen på länge i Skåne. Vissa dagar har termometern visat tvåsiffrigt, och någon snö har det inte varit lönt att ens drömma om. När maken hittade en påse fluffig vadd i pysselrummet, så kom vi på den lysande idén att vi kunde fixa egen snö. 


Vi öppnade helt sonika dubbelfönstren och pillade in vadd mellan rutorna. Så där lite på gammaldags vis, fast MER! (Det fanns rejält med vadd i påsen, så jag tänkte att det var dumt att snåla. Och ska det va' så kan det ju lika gärna va' rejält!) Först testade vi på ett fönster, men innan jag var nöjd hade vi minsann fixat snöiga fönster i alla väderstreck. 


När det börjar skymma ute och den gröna gräsmattan försvinner i mörkret, så blir det riktigt stämningsfullt med "snön". Skyddar mot drag gör den också. 


Några av fönsterkarmarna har svällt ganska rejält i det blöta vintervädret och är svåra att öppna (och ännu svårare att stänga), så det finns en viss risk att vi får dras med "snöiga" fönster till långt fram i vår. Undrar just om jag tycker det är lika mysigt i mars, haha!

1 kommentar:

  1. Det ser riktigt stämningsfullt ut...i brist på den riktiga varan så att säga....eller kanske ni fått snö nu?? Kommer ihåg att mamma brukade lägga vadd och eterneller mellan fönsterglasen när jag var liten.....
    Här var det 12 minusgrader i morse och jag hoppas fortfarande på riktig snö.....
    Luciabarnen är jättefina också!
    Hoppas ni har fina och lagom lugna dagar!/ Kram Nettan

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!