fredag 8 januari 2016

Det där med Instagram...

Det är ett faktum att fler och fler bloggar faller i träda här i "Blogglandia". Instagram verkar helt klart vara the place to be för trendiga människor på 2010-talet. Jag får själv ofta frågan varför Fröken Grön inte är aktiv på Instagram. Jag kan bara svara att det inte lockar mig alls. Förvisso scrollar jag igenom ett och annat inlägg som tidsfördriv när jag sitter på bussen på väg hem från jobbet ibland, men det snäva formatet som Instagram erbjuder tilltalar mig inte lika mycket som att läsa välskrivna bloggar via Bloglovin'. Jag gillar ju det där med ord, men vem orkar läsa låååånga texter på Instagram, liksom? Dessutom är jag i ärlighetens namn inte så sugen på ytterligare ett socialt forum att hålla uppdaterat...


Jag gillar fortfarande "Blogglandia" bättre, helt enkelt. Genom bloggandet kan jag förena mina intressen för inredning, trädgård, text och fotografering; både genom att låta mig inspireras av andras texter och härliga bilder och genom att dokumentera delar av min egen tillvaro för att förhoppningsvis inspirera andra. Att blogga har blivit nästan lite som att skriva dagbok, även om jag sätter tydliga gränser för vilka delar av mitt liv jag skriver om. Allt jag skriver är absolut verkligt, men jag skriver inte om hela min verklighet.

"Bloggdöden" till trots, så har den här bloggen fler läsare per vecka än någonsin. Jag blir så otroligt glad för varendaste besök och varendaste liten kommentar som ni tar er tid att skriva! Många av er känns som personliga vänner, även om vi egentligen aldrig har träffats. Bloggandet har även bidragit till många fina möten i verkligheten, med fantastiska människor som jag aldrig annars hade träffat. Hur länge den här bloggen kommer att leva kan ingen förutspå, men så länge jag fortfarande tycker det är roligt så kommer jag att förbli Fröken Grön i det här formatet. Trendig eller inte...

25 kommentarer:

 1. Tråkigt att det vanliga bloggandet är på utdöende! Fördelarna med en vanlig blogg kan jag bara hålla med om. Tyvärr känns det ändå som att man påverkas lite av det hela och min inspiration har inte varit den bästa. Men nu är det nytt år och nya tag som gäller! Fortsätter gärna läsa hos dig!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 2. Visserligen har jag ett litet instagramkonto, men annars håller jag med dig till fullo, i bloggen kan jag leva ut i just de fyra intressen som du räknar upp! Och ditt andra stycke är som om jag skrivit det själv, allt jag skriver är verkligt, men jag skriver inte heller om HELA min verklighet. ;)

  Så vi fortsätter väl att vara så här härligt otrendiga ett tag till va? ;)

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 3. Jag förstår att du har fler besökare än någonsin på din blogg. Fröken Grön är alltid den första bloggen jag läser då jag startat datorn. Orsak? Vänligt, varmt, kärleksfullt, underfundiga formuleringar...absolut underbar helt enkelt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla, vad glad jag blir över din kommentar!

   Radera
 4. Håller fullständigt med dig - Instagram är ingenting för mig heller. Jag läser alltid dina inspirerande och underfundiga inlägg och det låter härligt att du enbart kommer att fokusera på bloggen i framtiden också !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 5. Låt oss kämpa för bloggandets framtid...

  SvaraRadera
 6. Blogga på!Håller med om att det är en roligare dagbok än bilderboken Instagram.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Håller med dig helt och hållet! Det är mycket mer givande att läsa bloggar än att bara titta på bilder. Även om jag själv lägger upp bilder på FB emellanåt där det också går snabbt och lätt. Ibland finns inte inspirationen eller tiden till bloggen och det är kanske därför som så många lockas av Instagram.

  Trevlig helg!
  Elisabet och Felix

  SvaraRadera
 8. Har tittat in till dig under en tid tack vare Annika Naturliga ting. Jag tycker din blogg är trevlig och är så glad för bloggandet, det är en trevlig samvaro. Har också IG men det är inte lika trevligt och inspirerande. Fortsätt du att blogga (jag gillar ditt hu och din inredning) och jag tittar in så ofta jag hinner.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 9. Skönt att höra att du tänker hänga kvar, för här är alltid lika trevligt att kika in. Tur att vi blir några kvar i Blogglandia. :-)
  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 10. Skönt att du är kvar för dina inlägg är så roligt att läsa.Jag hade inte menat att gå med på instagram, men så blev jag med vid jul då jag fick en "padda" till julklapp..o då är det lätt att ta kort o skicka iväg o bara skriva en rad.För vissa gånger har jag inte tid att skriva på bloggen , men en rad el två går ju fort på Instagram Men inte tänker jag sluta blogga för det, för samma här jag tycker om att skriva o vissa gånger blir det längre inlägg o andra gånger kortare.Och visst är det som en dagbok fast man väljer ju att inte skriva om allt.Ha en bra helg.Kram

  SvaraRadera
 11. Tack för det! Håll kvar vid bloggen!

  SvaraRadera
 12. Hej, hoppas verkligen att du fortsätter blogga. Jag läser också denna blogg först på morgonen :-). Hälsningar från Finland!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir jag glad över att höra! :-)

   Radera
  2. Morgonkaffet smakar inte så bra om jag inte samtidigt kan få kolla på din blogg, lika spännande varje morgon! Förstår verkligen att du har många besökare, din blogg innehåller sånt jag mår bra av, fina texter även med lite allvar då och då, alltid fina bilder och ämnen som intresserar mig, på en "lagom nivå" dessutom, inte en massa skryt utan bara en fin verklighet och bra inställning till vad som ger glädje i det lilla. Uppskattar att läsa dina tankar med så många underfundiga formuleringar och en massa härlig humor. Tack för allt du bjuder på!
   Kram Elisabeth

   Radera
  3. En värmande kommentar, Elisabeth! Tack!

   Radera
 13. Jag läser gärna bloggar, och bloggar själv, men FB och Instagram avstår jag. det blir för mycket sociala medier för mig.

  Sån är jag..

  din blogg är så härligt grön och det gillar jag.

  SvaraRadera
 14. Det fina som jag ser det är att en helt har möjligheten att bestämma själv hur en vill göra :) Kände mig tveksam till Instagram till en början men föll totalt och ser det nu som ett komplement och som inspiration. Däremot älskar jag det skrivna ordet alldeles för mycket för att överge min egen blogg och de bloggar jag följer. Är lite dålig på att kommentera, men läser regelbundet. Du är en otroligt fin inspiratör och jag har plockat många goda idéer från dig till min trädgård. Liza

  SvaraRadera
 15. Jag gillar verkligen din fina blogg, är glad att du fortsätter! Din blogg är en fin inspirationskälla. Själv är jag kluven. Har både bloggen och ett Instagramkonto, ibland känns det som jag vill lägga ner allt... Men jag fortsätter nog även om det kan bli lite glest mellan inläggen ibland. ;)
  Kram och God Fortsättning!
  Annica

  SvaraRadera
 16. Jag läser din blogg regelbundet men är dålig på att kommentera. Gillar bloggen för att du har stora fina bilder och för att den är inspirerande och snygg. Både inredning och trädgård och loppisfynd. Skön blandning. Själv bloggar jag också, även om det varit segt med inspirationen den senaste tiden. Instagram gillar jag för att det är kort, snabbt och enkelt. Att bara kasta ut en bild eller två utan vidare ordautgjutelse liksom. Men det skulle aldrig ersätta bloggar för min del. Ha en trevlig fortsättning på helgen./Yvonne

  SvaraRadera
 17. God kväll!
  Jag gillar verkligen också din blogg och du skriver helt fantastiskt.
  Men jag är mer än bildmänniska än ordmänniska så därför passar insta mig så ´himla bra. Fast nu har jag hittat tillbaka till bloggen hoppas jag.
  Har man bloggat sedan 2008 så blir man helt enkelt lite trött. Jag trodde inte att insta var något för mig och skulle inte ha det heller men så blev det som det blev.
  Allt gott och trevlig söndag önskar jag dig
  Annika

  SvaraRadera
 18. Jag är inte så värst trendig alls....Har provat på Instagram men tröttnade rätt snabbt.....och även om det inte blivit av att starta någon egen blogg så gillar jag verkligen formatet på bloggar. Din fina blogg är en av mina absoluta favoriter och jag håller med flera andra, du skriver så fint och verkar vara en rolig filur med humor och jag gillar också det större formatet på foton här jämfört med Instagram. Och dina bilder är så vackra och inspirerande, jag blir helt enkelt så GLAD av att titta in här! Tack! :):):) Jag hoppas så att du fortsätter ett bra tag till.
  Ha en fin helg! Kram/ Jeanette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken värmande kommentar! Tack, Jeanette!

   Radera
 19. Hej! Håller fullständigt med, jag tycker att det är så synd när ens favvisbloggar tynar bort till förmån för Insta. Bilderna gör sig ju inte alls på samma sätt i telefonen. Det är ju inte Insta det är fel på (jag älskar Insta), det är bara synd att bloggarna måste välja (vilket är helt förståeligt, de flesta har ju begränsat med tid) och då väljer bort bloggen... Tack för att du håller fanan högt i alla fall! Själv har jag Insta privat, det är en bra uppdelning för mig :-) Kram Elin

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!