måndag 18 januari 2016

Inte min grej

Ni norrlänningar klagar på hur det känns när det är 32 grader kallt. Ni skulle bara känna hur det känns när det är 17 grader kallt i Skåne... DÅ är det KALLT! (OBS! Uppenbar pastisch på en töntig gammal reklamfilm.)


En gång upplevde jag 42-gradig kyla i Klippiga bergen. Det är inget jag längtar efter att göra igen, kan jag säga. Kyla är helt enkelt inte min grej. Som vanligt vill jag helst bara gå i ide när det är vinter och komma fram lagom till våren. Kan man be att få bli en björn i nästa liv, tack?

5 kommentarer:

 1. Jag önskar också att få bli björn just nu vi har -22 ute och man vill inte vara ute just nu.Jag vet att era grader säger en sak på termometern och en helt annan sak då man går ut och upplever det..det är kallare hos er för eran vind och fuktiga luft.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 2. Like that photo ice today. I posted some of the ice near here this week on my blog - ice sculptures from the lake shore - you might like. JC

  SvaraRadera
 3. Fin bild! Ha, ha.....jo det kanske skiljer på kylan i norr och söder :)....Men det har varit kallt nog här med minus 23-24 och värre på vissa ställen. Tycker det är härligt med alla årstider även vintern men när det blir så kallt....då är det inte så mysigt.....Och 42 grader....hua...det kan jag knappt föreställa mig...Man får väl sitta inne och drömma lite om trädgårdssäsongen kalla dagar...Det märks i alla fall liiite här att det blir ljusare och ljusare på eftermiddagen även om det bara rör sig om nån minut i veckan. :)
  Kram/Nettan

  SvaraRadera
 4. Kylan i helgen var ändå acceptabel, tycker jag. Idag har det varit mycket värre. Inte lika kallt men blåsigt och fuktigt på ett helt annat sätt. Det är skillnad på kyla och kyla. En gammal kollega till mig från Piteå hade aldrig upplevt sådan kyla som första vintern hon bodde i Stockholm.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Kylan i norr är en torr kyla så vid höga temperaturer tappar du känseln i huden och ögonen känns som koagulerade. Att andas blir en annorlunda upplevelse. Det "sticker" ordentligt i halsen...
  Skorpan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!